2024. március 29. - Auguszta

Tanu nem megy el a fegyelmire

Nem jelenik meg csütörtökön a NOB fegyelmi bizottsága előtt Ekaterini Tanu görög futónő. A testületnek kellene megvizsgálnia, hogy Tanu indulhat-e a pekingi olimpián.
2008. augusztus 6. szerda 14:10 - Hírextra
Amint azt ügyvédje, Nikosz Kolliasz szerdán közölte: azért döntöttek így védencével, mert homályos vádakra kellene válaszolniuk. "Legalább azt megmondhatták volna, hogy milyen szabályokat hágtunk át.

Ellentétes minden jogi eljárással az, ha valakit úgy idéznek be, hogy képtelen ellenérvekkel felkészülni. A NOB nem illetékes görögországi büntetőjogi eljárásokat megítélni" - mondta az ügyvéd. Tanu ellen ugyanis "hamis eskü" címén folyik jelenleg eljárás hazájában, és ez az egyik érve a NOB-nak a futónő olimpiai részvétele ellen.

Ekaterini Tanu, aki 2000-ben, Sydneyben ezüstérmet szerzett 100 méteres síkfutásban, óriási botrányt okozott a 2004-es athéni olimpián honfitársával, Kosztasz Kenterisszel együtt, amikor motorbalesetre hivatkozva nem jelentek meg egy olimpia előtti doppingellenőrzésen.

Végül mindketten bevallották, hogy önkényesen kivonták magukat az ellenőrzés alól, ezért a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) két évre eltiltotta őket. Tanu 2007 februárjában kezdett újra versenyezni, de kiugró eredményt nem ért el azóta sem.

A múlt héten viszont elítélte a "rá nehezedő folyamatos nyomást", amelynek célja, hogy visszalépjen az olimpiától. Július végén ugyanis kapott egy levelet a NOB-tól, amelyben közölték vele: nem kívánatos személy a pekingi olimpián "a NOB-bal és az olimpiai mozgalommal szembeni viselkedése miatt".

"Több sportoló is, aki bevallotta, hogy illegális szerekkel élt és eltiltották, minden gond nélkül részt vesz a pekingi olimpián" - hívta fel a figyelmet az ügyvéd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását