2024. május 6. - Ivett, Frida

Szonda Ipsos: nem változik a leosztás az önkormányzati választásokon

A Szonda Ipsos felmérése szerint nem változtak jelentősen a pártok közötti erőviszonyok augusztusban, a Fidesznek továbbra is jelentős előnye van.
2010. szeptember 1. szerda 10:45 - HírExtra
A közvélemény-kutató elemzésében - amely a szerdai Népszabadságban jelent meg - rámutatott: a biztos pártválasztók körében a Fidesz augusztusban 61 százalékon állt, ugyanúgy, mint júliusban, az MSZP pedig három hónapja nem veszített és nem nyert újabb választókat, továbbra is 18 százalék szavazna a baloldali pártra.

Erősödött viszont a Jobbik, a biztos pártválasztók 15 százaléka voksolna rájuk, ha most hétvégén lennének a választások. Júliushoz képest 1, júniushoz képest 3 százalékkal nőtt a párt támogatottsága ebben a szegmensben - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. Az LMP támogatottsága az elmúlt hónaphoz képest nem változott, továbbra is 4 százaléknyi voksot kapnának a biztos pártválasztók körében.

Az összes választókorú körében is jelentős Fidesz-előny mutatkozik: a kormányzó pártra az összes szavazó 35 százaléka tenné a voksát, míg az MSZP-re 12, a Jobbikra 8, az LMP-re 3, az MDF-re pedig 1 százalék. A legtöbben azonban, 40 százaléknyian bizonytalanok, vagy nem mennek el szavazni.

A közvélemény-kutató szerint Budapesten a politikai térkép jelentősen megváltozik az országoshoz képest, mivel az MSZP-nek itt több támogatója van. Az országos 12 százalékhoz képest a fővárosban az MSZP-re 18 százalék voksolna, míg a Fideszre 28 százalék adná le szavazatát. Budapesten a Jobbik az országoshoz képest gyengébben szerepelhet, a felmérés szerint támogatottsága 4 százalékos, míg az LMP-re 5 százalék szavazna.

A Szonda Ipsos a kutatást augusztus 10. és 17. között végezte ezerötszáz ember megkérdezésével.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását