2024. április 20. - Tivadar

Fizetni kell a hírcsatornákért

Újabb műsorokkal bővül a napokban a december elsején indult digitális földfelszíni tévésugárzás. A Magyar ATV szerda reggel írja alá tizenkét évre szóló szerződését az Antenna Hungáriával (AH). A Hír Televízió szintén megállapodott, küszöbön áll az aláírá
2008. december 3. szerda 06:45 - Hírextra
Az adás kódolására vonatkozó döntés abból fakad, hogy a csatorna legnagyobb bevételei a kábelszolgáltatóktól származnak, akik díjat szednek a nézőktől az ATV terjesztéséért. Ebben a helyzetben inkorrekt lenne egy másik szolgáltató, például az Antenna Hungária rendszerében ingyenesen sugározni a műsorunkat - hangsúlyozta a lapnak nyilatkozva Rózsa István, az ATV elnöke.

Hozzátette azt is, hogy az etikai kérdésen túl azonban nyilván anyagilag is szankcionálnák a kábelszolgáltatók - akiken keresztül a lakosság nyolcvan százalékát eléri a csatorna -, ha a földfelszínen ingyenessé tennék a digitális sugárzást.

A Népszabadság felvetésére, hogy többen - köztük Majtényi László, az ORTT elnöke is - etikai problémákat vetnek fel a két hírcsatorna kódolt sugárzása miatt, Rózsa úgy válaszolt: a digitális átállást szabályozó törvény nem rendelkezik arról, hogy a kötelezően sugárzandó két hírcsatorna kódoltan vagy szabad hozzáféréssel kerüljön-e az új rendszerbe; így ők törvénysértést nem követnek el.

Liszkay Gábor, a Hír TV elnöke a lapnak azt mondta: a technikai egyeztetés zajlik és aláírás előtt állnak az AH-val. Az adás kódolt sugárzásáról hasonlóképpen vélekedett, mint Rózsa István, hozzátéve: ők még a tévé honlapján nézhető online adást is "kódolják".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását