2024. április 17. - Rudolf
Deutsch Tamás szerepe az etikaoktatásban, Zagyva György humánus viselkedése, az LMP-t segítő csoda és az Alsóörsön lelőtt rendőr hősiessége. Havas tanár úr megmondja.
2010. augusztus 10. kedd 12:29 - Gyülvészi András
A HírExtra sorozatában Havas Henrik véleményét ismerhetjük meg közéleti ügyekben. Deutsch Tamás családerkölcsi szakértelme, a humánus Zagyva György, a Schiffer Andrással történt csoda és a rendőri hősiesség kérdése: Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Zagyva György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Magyar Szigeten állítólag újságírókat alázott.

Deutsch Tamás magánélete
Elvált, két házassága volt. Második felesége Für Ágnes Sarolta pénzintézeti vezető könyvelő, Für Lajos lánya volt, akinek 2006 januárjában felvette vezetéknevét, majd válásuk után visszavette a sajátját. Első házasságából három gyermeke született, első házassága alatt titkárnőjétől szintén született egy gyermeke. Hobbijai a labdarúgás, a színház és a mozi. Deutsch nyíltan vállalja zsidó származását, mint magánember és mint politikus. (Wikipédia)
Nagyon megkönnyebbültem, mert attól féltem, hogy koncentrációs táborba küldi az írókat, esetleg el is gázosítja őket. Pedig mindössze üvöltött, és én nagyon örülök, hogy ennyire humánusan viselkedett velük.

Olyan nagyvonalúságról tett tanúbizonyságot, mint Lenin elvtárs a kisfiúval, aki labdával berúgta az ablakát: akár agyon is lövethette volna. Vagy gyalogmenetben elindíthatta volna őket Ausztria felé, egészen Győr határáig.

Soltész Miklós államtitkár úr múlt hét pénteken ismét felemelte szavát az etikaoktatás szükségessége mellett. Annyi újdonság mindenképpen történt, hogy konkrétan megemlítette a komoly veszélyforrások között a „brutális szexualitást”. Vajon segítene azon az etikaoktatás?

Feltétlenül támogatom, és a családra vonatkozó részt mindenképpen Deutsch Tamással íratnám. Azt gondolom ő az, aki szentestekor körbejárja a várost, mert minden szerettét meglátogatja. minden bizonnyal kell majd egy szerkesztőbizottság, aminek Deutsch Tamás lehetne az elnöke.

Az LMP saját véleménye szerint egyre érdekesebb. konkrétan Datki Szabolcs hétvégén tett egy öndefiníciós gesztust: bejelentette, egyre nő a párt iránt az érdeklődés.

Már akkor nagyon érdekes volt a párt, amikor kb. harminc körzetben adták le a kopogtató cédulákat, majd tíz napra rá még hatvanban. Akkor én arra gondoltam, ez nagyon érdekes.
Két lehetőség van. Az egyik szerint hirtelen felébredt az ország, és szembesült azzal, hogy az LMP-nek kell a kopogtatócédula, minek nyomán nagypapák, nagymamák és unokák rohantak az ajánlószelvényeket leadni. Egyébként ez a valószínűbb, mert a másik lehetőséget, hogy valaki adott nekik kopogtatócédulát elősegítendő az MDF leverését, nem tudom elképzelni. Ők nem azok a fiúk. Schifferre ránézek, és elképzelni nem tudom, hogy ő elfogadott volna kopogtató cédulákat a Fidesztől. Azt már nem!

Vagy! Van egy harmadik eset: csoda történt! Egyszerűen Schiffer ajtaja előtt ott álltak becsomagolva a kopogtatócédulák. Így belegondolva mégiscsak ez a legvalószínűbb, nem? Egy reggel ment ki az ajtón, megbotlott, majd felkiáltott: „a szűzmáriáját, mi ez!?”, és telefonálhatott a többieknek, hogy megvannak a kopogtatócédulák.

Az alsóörsi lövöldözésben elhunyt rendőrt szolgálati halottá nyilvánították. Ezzel eldőlt a múlt hét egyik dilemmája, miszerint hősi halottá nyilvánítják-e. Ön mit gondol az esetről?

Akit lesből lelőnek, az mitől lenne hős? Ha feltépte volna az ingét, és azt mondta volna, hogy ide lőj, ide lőj, az más eset, de nem tépte fel az ingét, csak állt és igazoltatott. Azt nem tudom, hogyan lehet hősiesen igazoltatni.

Egyébként az egésznek nem ez a lényege, hanem a felröppent hír, miszerint szerelemféltésről volt szó. Miért ne lehetne buzi egy rendőr? Nincs eltiltva tőle, ahogy a tűzoltó és a napközis tanár sem. Az emberi jogaihoz tartozik, hogy szeressen egy másik férfit. Az persze csúnya dolog, ha lelövöldözik egymást, de hát a melegeknél a féltékenység betegség. Ezek minden őrületre képesek. Tudom, mondták.

A Sziget Fesztivállal kapcsolatban minden évben felvetődik a kérdés, hogy mi legyen a túl a nagy zajjal. A környékbeliek nem tudnak aludni, viszont sok turistát vonz maga az esemény. Önnek mi az álláspontja?

Én ős-óbudai vagyok, és meg kell mondanom, hogy mindenben Tarlós Istvánnal értek egyet. Bár most nem tudom, hogy mi az álláspontja, de én mint óbudai mindig Tarlós István véleményét támogatom. Úgyhogy most igazából nincs véleményem, mert nem tudom, ő mit gondol, de amint megmondja, én is rögtön azt fogom gondolni.

Megkezdődött az úszó eb. Hány aranyat vár?

Én azt szeretném, hogy mindet mi nyerjük meg. Ha a Gyárfással beszélne Schmitt Pál, talán Gyárfás el tudná intézni. Csak az kellene, hogy a Schmitt szépen kérje. Persze lehet, hogy nem nyernénk meg az aranyat, de a miénk lenne, az biztos.
***
A Heti Havasban eddig megjelent:

Ami szocialistával kezdődik, az vicc

A jelenlegi kormány nem ad az eleganciára

Ha Matolcsy benne van, tuti kudarc az egész

Semmi szükség az MSZP-re

Istennel nekem semmi bajom

Erős a parlamenti lobbija a prostitúciónak
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

hoyanta
2010. augusztus 11. 08:31
Hrrr, grrrr, a buzi szót még a melegek is elutasítják. Ez bunkóság, nem polgárpukkasztás! Havas úr! Miért lenne hős? Azért mert az életét áldozta azért az egyenruháért amit Önnek nem volt mersze felhúzni magára!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását