2024. március 29. - Auguszta

A minisztérium és az egyház

"A jó szándékot nem kérdőjelezzük meg, csupán óvatosan jegyezzük meg, hogy az egyház bírálata sokkal hitelesebb lenne, ha a hivatkozott erkölcsi elveket nem csak a tervezett, hanem az évtizedek óta működő rendszeren is számon kérték volna" - áll az Egészs
2007. december 9. vasárnap 19:11 - Hírextra

Az egyház formalevelet küld gyülekezeteinek, arra kérve a lelkészeket és gondnokokat, hogy kérjék meg országgyűlési képviselőiket: szavazzanak nemmel a társadalombiztosítási törvény parlamenti szavazásakor. Azok érdekében emelik fel szavukat, akik már most láthatóan az átalakítás vesztesei lesznek - áll a reformátusok erről kiadott kommünikéjében.

Szerintük sem az orvosok, sem az intézmények, sem a betegszervezetek és magánbiztosítók, de még gyakran a társadalombiztosítási szakemberek sem tudják megmondani, kinek és hogyan lesz előnyére a megváltoztatandó rendszer.

A tárca viszont úgy látja, hogy az egyház eddig talán azért nem nyilvánult meg egészségpolitikai ügyekben, mert ezek problémáit nem tekintették olyannak, amelyben egyházként meg kellene szólalniuk.

Felteszik a kérdést, hogy ezek szerint erkölcsi szempontból védhetőnek tartják a jelenlegi rendszert, amelynek meghatározó eleme a betegek kiszolgáltatottságára épülő hálapénz. Miért nem tiltakoztak eddig a mostani rendszer kiáltó igazságtalanságai ellen, amelyben a jómódúak több és jobb ellátást kapnak, mint a szegények? - áll a minisztérium közleményében.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2007. december 9. 19:26
Az egyház így törleszt Orbánnak.Élen járnak Gyurcsány szidalmazásában, a kormány lejáratásában.Jól tette a minisztérium,hogy megpróbálja észhez téríteni őket. Nehéz lesz,Hegedűsék nehéz fejüek.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását