2024. április 19. - Emma

A paraméterkönyvről

2008. szeptember 6-án lezárult a BKV Zrt. új, két ütemben végrehajtott Paraméterkönyvének bevezetése, melynek értelmében számos járat menetrendje megváltozott. A 2008-as Paraméterkönyv figyelembe vette a városi struktúra sajátosságait, az új vonalhálózat
2008. szeptember 9. kedd 09:36 - Hírextra
Múlt szombaton életbe lépett a BKV menetrendjét meghatározó Paraméterkönyv második eleme is, mely szerint változik például a metró üzemideje, reggelente korábban indulnak majd a szerelvények, este később futnak ki az utolsó járatok. Mindemellett több lett a várost átszelő felszíni járat is. A módosítások előnyösen érintik az Arena Plaza megközelíthetőségét: a 178-as és 95-ös jelzésű autóbusz járat útvonalát meghosszabbító rendelkezés szerint a buszok az Arena Plaza névre keresztelt megállót is érintik. Ezen felül az érintett szakaszon sűrűbben jár a 80-as számjelzésű trolibusz is. A három járat együttesen naponta körülbelül 80 ezer utast szállít.

Az említett viszonylatok mindamellett, hogy kiszolgálják a nagyobb volumenű utasszállítást bonyolító járatokat (pl. 1-es villamos), hozzájárulnak a Paraméterkönyv legalapvetőbb szempontjának megvalósulásához: biztosítják a kevesebb és gyorsabb átszállással történő közlekedést, ezzel csökkentve az utazásra szánt időt.


A közösségi közlekedés fejlesztésével az Arena Plaza megközelíthetősége is javult: az Arena Busz mellett immár három BKV-járat is szállítja az utasokat a Keleti Pályaudvar és a Stadionok között.
Forrás: BKV Zrt
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását