2024. április 28. - Valéria

10 milliárd forint fejlesztésre

A Leader vidékfejlesztési program keretében Hajdú-Bihar megyében összesen 10 milliárd forint európai uniós forrásra pályázhatnak az együttműködő önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek - közölte Csontos János (MSZP) országgyűlési képviselő, a m
2008. október 2. csütörtök 18:26 - Hírextra
A képviselő tájékoztatása szerint ilyen nagyságú fejlesztési forrás még nem állt rendelékezésre "a fejlett Debrecen környéki fejletlen vidék" támogatására.

A részletekről szólva elmondta: a 41 települést tömörítő Bihar-Sárrét Leader akciócsoportban 3,5 milliárd, a 11 települést összefogó Hortobágy csoportban 1,7 milliárd, a 20 település együttműködésével megalakult Érmellék akciócsoportban 2,7 milliárd, a hét települést tömörítő hajdúsági akciócsoportban 2,1 milliárd forint fejlesztési forrásra lehet pályázni.

Csontos János hozzátette: ez a támogatási forma együttműködésre készteti a térségben élőket, ugyanis az önkormányzatok, a vállalkozások és a civil szervezetek csak együtt pályázhatnak a fejlesztési támogatásokért.

A hajdú-bihari Leader akciócsoportok vezetői hozzátették: a korábban elkészült helyi vidékfejlesztési stratégiák alapján a bihar-sárréti térségben a vállalkozásfejlesztésre és munkahelyteremtésre, Hortobágyon a hagyományőrzésre, Érmelléken a határ menti borvidék helyreállítására, a térségre jellemző élelmiszeripari termékek népszerűsítésére, míg a hajdúságban turisztikai vonzerő-fejlesztésre fordítják az uniós forrásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását