2024. május 17. - Paszkál

Kormányzati szerep vár a zalaegerszegi polgármesterre?

Októbertől a Nemzeti Erőforrás Minisztérium magyarországi levéltárak működéséért és fejlesztéséért felelős miniszteri biztosaként tevékenykedik Gyimesi Endre, aki 16 éven át Zalaegerszeg polgármestere volt, utódjául Gyutai Csabát jelöli a Fidesz - tájékoztatta a párt zalaegerszegi szervezete vasárnap az MTI-t.
2010. augusztus 8. vasárnap 18:54 - HírExtra
Ugyancsak közleményt küldött az MTI-nek Gyimesi Endre; mint írta, Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére októbertől nevezték ki miniszteri biztossá, a poszt a kormányzati struktúrában államtitkár-helyettesi rangnak felel meg. "Ez egyben azt is jelenti, hogy 16 éves polgármesteri munkám az ősz folyamán véget ér" - tette hozzá a zalai megyeszékhely leköszönő vezetője.

Az elmúlt több mint másfél év zalaegerszegi eredményeit úgy összegezte: sok út és utca megújult, új kerékpárutak, parkolók létesültek, több ezer munkahely jött létre a Flextronics letelepítésével. Kiépült és lassan benépesül két újabb ipari park, fiatal családosok otthonával, idősek otthonával és integrált játszótérrel gazdagodott a város. Sikerült kiaknázni a föld alatti termálkincset, szabadtéri termálfürdőt, vízi élményparkot és fedett termálfürdőt építettek, és elindult a műszaki felsőoktatás is a városban.

Gyimesi Endre közölte: a város egyéni országgyűlési képviselőjeként ezután is részt vesz a helyi közéletben, továbbra is képviseli, támogatja a helyi ügyeket a kormányban és az Országgyűlésben. Arra kérte a zalaegerszegieket, hogy a város további fejlődése érdekében támogassák a párt és szövetségeseinek jelöltjeit.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség zalaegerszegi szervezete közleményében azt írta, továbbra is számítanak Gyimesi Endre tapasztalatára és tanácsaira. Méltatták a polgármester 16 éves tevékenységét, mint rámutattak, ebben az időszakban a megyeszékhely látványosan fejlődött. Bíznak benne - tették hozzá -, hogy "egy új, fiatalos városvezetés újabb lendületet adhat" a városnak.

A közlemény kitért arra is, hogy a kinevezés egyben azt jelenti, az októberi önkormányzati választáson a Fidesz és szövetségeseinek zalaegerszegi polgármester-jelöltje Gyutai Csaba eddigi alpolgármester lesz.

A 44 éves Gyutai Csaba 1998-tól külsős tagja volt a zalaegerszegi önkormányzat kulturális bizottságának, 2002-ben önkormányzati képviselő lett, és megválasztották Zalaegerszeg alpolgármesterének, majd 2006-ban mindkét tisztségre újraválasztották.

A Fidesznek 1989 óta tagja, 2001-től a párt zalaegerszegi, majd 2007-től Zala megyei elnöke. A tavaszi választások óta országgyűlési képviselő.

Június közepén a Zalai Hírlap még arról számolt be, hogy a Fidesz ismét Gyimesi Endrét jelöli Zalaegerszeg polgármesterének. Mint a napilap írta, a párt zalaegerszegi szervezetének jelölőgyűlésén összesen hetvenöten adták le voksukat. A titkos szavazáson több mint tíz szavazat előnnyel Gyimesi Endre lett a "befutó", bár az korábbi hírek szerint még az alpolgármester, a párt zalai elnöke, Gyutai Csaba volt az esélyesebb a jelöltségre.

Gyimesi Endre kinevezésével 14-re nőtt a miniszteri biztosok száma az Orbán-kormány hivatalba lépése óta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását