2024. május 26. - Fülöp, Evelin

LEN: az úszó EB szervezése kiváló

Az Európai Úszó Liga (LEN) vezetői módfelett elégedettek a magyarországi Eb szervezőivel, s kiválónak ítélték a rendezők eddigi munkáját.
2010. augusztus 8. vasárnap 19:10 - HírExtra
A LEN köszönetét Nory Kruchten elnök tolmácsolta a vasárnapi nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyet a margitszigeti kontinensviadal keretében tartottak. A kontinentális szövetség első embere egyedül az időjárással nem volt felhőtlenül elégedett, de annak a reményének adott hangot, hogy az Eb második hetében az égiek is segítenek, s nem zavarja meg vihar az európai úszó-csúcstalálkozót.

Sven Folvik LEN-főtitkár kitért rá, hogy hétfőn, amikor az úszók is elkezdik vetélkedésüket, a műugróknál nyitány gyanánt tesztversenyt rendeznek, amely viszont nem Eb-érmekért folyik. A bemutató jellegű délutáni viadalon kétfős csapatok indulnak, s ha az újítás beválik, idővel a világbajnoki programba is bekerülhet.

A médiaösszejövetelen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes, az Európa-bajnokság pr-igazgatója mint a UNICEF-nek, az ENSZ Gyermekalapjának frissen kinevezett magyarországi sportnagykövete szólt a szervezet jószolgálati tevékenységéről. Így arról a hétvégi váltóversenyről is, amellyel olimpiai aranyérmes társaival - köztük az úszó Szabó Józseffel és a még mindig aktív vízilabdázó Székely Bulcsúval - együtt arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy segítségre szorulnak a tiszta ivóvizet nélkülözni kénytelen gyerekek szerte a világon.

Kovács Ágnes - akinek a 2006-os, szintén budapesti Eb volt a búcsúversenye, amelyen három bronzérmet nyert mellúszásban - tippelésre is vállalkozott. Az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a mostani hazai Európa-bajnokságon sokat vár a magyaroktól, és szerinte akár öten - Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Kis Gergő és Verrasztó Evelyn - is nyerhetnek a Margitszigeten.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását