2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hogyan kulturálódnak a celebek?

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a sztárok hogyan kulturálódnak szabadidejükben. Sorozatunk első részében Zoltán Erikát kérdeztük, hogy a kultúra melyik szegmensét részesíti előnyben.
2010. július 31. szombat 08:24 - Kancsár Edina
Megkérdeztük Zoltán Erikát, hogy ő milyen kultúrális szórakozási lehetőségeket részesít előnyben.

Szoktál színházba járni?

Kulturális szokások változásai
Az elmúlt években fokozatosan csökkent a mozi- és múzeumlátogatók, színházba járók, könyv- és újságolvasók száma, miközben a tévénézők száma egyre csak nőtt. Óriási változásokon mentek keresztül a kulturális intézmények és a megélhetési gondok miatt, jónéhány meg is szűnt közűlük. Felmerül a kérdés, hogy hova tart így a világ...
Sajnos nagyon ritkán van időm színházba menni. Szerencsére egyelőre elég sok a fellépésem és hétvégén is elfoglalt szoktam lenni. Ha mégis felszabadul egy kis időm, azt inkább a családdal töltöm. Mivel az iskolai élet úgy hozza, hogy hétfőtől péntekig zajlik igazán az élet, én pedig szeretek igazi családként élni: esténként együtt vacsorázni, hétvégén együtt pihenni, ezért úgy gondolom, hogy a színházba járós időszakra majd pár év múlva kerül sor. De ha mégis felszabadul egy hétköznapunk, akkor néha el szoktunk menni színházba is.

Ezenkívül két-három évente, amikor már nagyon vágyunk valami izgalmas előadásra, akkor Robival ki szoktunk menni Londonba egy hétre és naponta két előadást megnézünk a West Enden. Azt imádom...

Van kedvenc előadásod vagy színészed?

Ami igazán nagy kedvencem, sajnos még nem került be Magyarországra. A West Enden láttuk és az a címe, hogy Five Guys Named Moe. Öt pasiról szól, akik rengeteget énekelnek és táncolnak az előadásban és mivel én a zenei darabok felé húzok, nagyon tetszett. Számomra ez az igazán mozgalmas és szórakoztató műfaj.

Ilyen szempontból a Starlight Express is nagy kedvencem volt, amit láttam angolul és németül is, de magyarul sajnos még nem. Nem tudom, mikor valósítják meg a magyar változatát. Tudom, hogy nem lenne egy kis falat, de az biztos, hogy elmennék megnézni.

Mi volt az első színházi élményed?

Valószínűleg ezzel nem mondok nagy csodát, hogy az első nagy élményem a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darab volt. Nagyon elvarázsolt és akkoriban nagyon sokáig semmi mást nem hallgattam, csak az előadás dalait. Nagyon-nagyon szerettem, olyannyira, hogy többször is megnéztem. De a Nyomurultak is nagyon tetszett, ha a hazai élményekre gondolok.

Hogyan szoktatok még szórakozni?

Én egy kényelmes típus vagyok és nagyon szeretek otthon lenni ezért gyakran szoktunk házimozizni. Van aki az aktív pihenés híve, de mi az inaktívat kedveljük jobban, ami abból áll, hogy egész nap fekszünk és megnézünk egy csomó filmet. Amit a moziban nem tudok megnézni, azt ilyenkor szoktam pótolni. Én szívesen moziznék is ezekben a jó kis mozikban, amik mostanában vannak, de az én Robim nem az a típus aki képes két órát egyhelyben ülni. Tehát nekünk az ideális megoldás a dvd nézés.

Akkor nem is jártok moziba?

Csak ritkán mozizunk, de például a Michael Jacksonról szóló This Is It című filmet azért moziban néztük meg. Nem bántuk meg, mert moziban sokkal jobb volt, mint otthon. Tudjuk, hogy sokkal jobb moziban nézni bizonyos filmeket, hiszen a mai technikák erre épülnek, de a kényelem mindig úrrá lesz rajtunk. Kényelmesebb az ágyból vagy a nappaliból megnézni egy filmet, úgy hogy közben azt csinálunk, amit akarunk. Egyelőre ezeket a kényelmeket előrébb helyezzük a mozis élményeknél.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását