2024. április 24. - György

Magyar film is szerepel a 63.locarnói filmfesztiválon

A 63. locarnói filmfesztivál versenyprogramjába Fliegauf Benedek legújabb, Womb (Anyaméh) című filmje, valamint a szintén magyar érdekeltségű Morgen című mozi is meghívást kapott.
2010. július 14. szerda 16:23 - HírExtra
Az A-kategóriás svájci filmfesztivál szervezői szerdán tették közzé a 18 új alkotást felvonultató versenyprogramot, amelyben Fliegauf Benedek filmje, a német-magyar-francia koprodukcióban készült Womb (Anyaméh), illetve a román Marian Crisan mozija, a román-magyar-francia Morgen is szerepel - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán az MTI-t.

Az augusztus 4-14. közötti locarnói filmverseny díjairól nemzetközi zsűri dönt, melynek elnöke Eric Khoo szingapúri rendező lesz.

A magyar rendező negyedik - egyben első angol nyelvű - játékfilmjének főszerepeit Eva Green és Matt Smith alakítja; az operatőr Szatmári Péter, a producer Gerhard Meixner, Muhi András és Roman Paul, a koproducer Cédomir Colar és Mécs Mónika. A futurisztikus dráma egy szomorkodó szép özvegyasszony történetét meséli el, aki elhatározza, hogy klónozással életre kelti elhunyt férjét.

A Rengeteg, a Dealer és a Tejút című munkáiért rangos hazai és nemzetközi díjakkal elismert Fliegauf a Wombot eredetileg regénynek kezdte el írni. A filmterv fejlesztése Magyarországon indult, majd 2008-ban elnyerte a ScriptEast forgatókönyv-fejlesztő fórum Krzysztof Kieslowski-díját Cannes-ban. A világpremier most lesz Locarnóban.

A Katapult Film által készített, a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Morgen a nagyszalontai születésű Marian Crisan első játékfilmje. A román-magyar határon játszódó, Nagyszalontán és Sarkadon forgatott film egyik főszerepét Dankó István alakítja, és feltűnik benne Hajdu Szabolcs is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását