2024. április 28. - Valéria

Külföldi drogtermesztőt vettek őrizetbe Budapesten

Kábítószerrel való visszaélés bűntett miatt őrizetbe vettek két vietnami és egy norvég-thai állampolgárt Budapesten - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel. A bíróság elrendelte a három gyanúsított előzetes letartóztatását.
2010. július 30. péntek 13:26 - HírExtra
A rendőrök egy budapesti, XV. kerületi lakásban fogták el a három férfit hétfőn. A rajtaütéskor mintegy ötszáz tő, cannabisból álló ültetvényt foglaltak le és számoltak fel - olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írták, a nyomozás eddigi adatai szerint az elfogott férfiak megosztották a "munkát" egymást között: egyikük bérelte az ingatlant, a másik férfi végezte az elültetett növények felügyeletét, harmadik társuk pedig szervezte és irányította a termesztést, s az ezzel kapcsolatos tevékenységet.

A rendőrség vizsgálja, hogy a felszámolt ültetvény, valamint a gyanúsítottak korábbi esetekhez kapcsolhatók-e. A közleményben kiemelték: a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) 2008-ban több olyan információ érkezett, hogy a korábban kizárólag heroinra specializálódott vietnami elkövetői kör újabban marihuánával is foglalkozik, mégpedig úgy, hogy azt Magyarországon termesztik. Ennek kapcsán a rendőrök már több nagyobb, vietnami eladótól származó cannabis szállítmányt, illetve vietnami állampolgárokkal kapcsolatba hozható vagy általuk üzemeltetett ültetvényt számoltak fel korábban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását