2024. május 5. - Györgyi

Harmadszor gyalázták meg a magyar zászlót

Rövid időn belül harmadszor gyalázták meg a magyar nemzeti lobogót a budapesti Szabadság téren - közölte a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) pénteken az MTI-vel. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást.
2008. február 29. péntek 15:53 - Hírextra

Az MVSZ munkatársai azt tapasztalták, hogy a Szabadság téren a nemzeti zászlót tartó piramison feltüntetett magyar nyelvű szöveget ismeretlenek leöntötték emberi ürüléket tartalmazó folyadékkal - olvasható közleményükben.

Mint írták, feljelentést tesznek az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, egyben arra kérik a rendőrséget, hogy ha már úgyis őrzik a szovjet emlékművet, "őrködjék a magyar nemzeti lobogó fölött is", amelyet szerdán "három hónap leforgása alatt harmadszor gyaláztak meg nagy nyilvánosság előtt Budapest szívében, az amerikai nagykövetség színe előtt".

A BRFK sajtóosztályán a távirati iroda érdeklődésére azt közölték, hogy az V. kerületi kapitányságon a feljelentés nyomán rongálás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását