2022. november 30. - András, Andor

Finnyás árverezők

Kétségek merültek fel az Elvis Presley boncolásánál és holtteste bebalzsamozásánál használt eszközök eredetét illetően, ezért a tételeket kivonták a jövő hónapban esedékes árverésből. A Leslie Hindman Auctioneers nevű aukciósház a boncolásnál és a temetési előkészületeknél használt valamennyi eszközt árverésre bocsátotta. A tételek értékét két csoportra osztva 8 és 6 ezer dollárra (1,7-1,3 millió forintra) becsülték.
2010. július 23. péntek 21:27 - HírExtra
E.C. Daves a Memphis Funeral Home temetkezési vállalat elnöke a helyi lapnak elmondta, hogy nem lehet megállapítani az eszközök hitelességét. Az árverésre szánt eszközöket állítólag az egyik nyugdíjas balzsamozó őrzi az 1977-es temetés óta. Daves azonban most azt mondta, hogy egy másik alkalmazott szerint az eszközöket a boncolás után sterilizálták, és később is használták.

Az értékesíteni kíván tárgyak között volt egy John Doe feliratú lábujjcetli is, amely azután került az énekes lábára, hogy a halálát követő kórházi zűrzavarban az eredeti címke elveszett. (Az Egyesült Államokban név nélküli vagy ismeretlen személyek jelölésére használják a John Doe nevet.)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását