2024. május 2. - Zsigmond

Váci Világi Vigalom

A barokk jegyében szervezték a váci főtéren és környékén, valamint a Duna part teljes hosszában a péntek délután elkezdődött XVIII. Váci Világi Vigalom háromnapos rendezvénysorozatát – közölte a program főszervezője, a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója az MTI-vel.
2010. július 23. péntek 21:43 - HírExtra
Iványi Károlyné elmondta, hogy a hat színpadon és a váci templomokban sorra kerülő, szinte számbavehetetlen programfolyamban egyebek mellett klasszikus- és könnyűzenei koncerteket, szabadtéri előadásokat, gyermek- és családi programokat, művészeti bemutatókat találni. A háromnapos rendezvényen az interaktív kiállítástól kezdve a látványos produkciókon át a kézművesek utcájáig sok egyéb is várja a Duna parti városba látogatókat - tette hozzá az igazgató.

Külön említést érdemel a szombat délelőtti nagy nyitóceremónia, melynek során Mária Terézia hasonmása és udvartartása” ugyanúgy vonul majd be a kőkaputól a vigalom főhelyszínére, mint ezt 1764-ben az uralkodó tette. A mítosz szerint Mária Terézia sohasem haladt át a tiszteletére emelt kapu alatt, mert egy jóslat azt súgta neki, hogy ledől, amint áthajt alatta. A császárnő ezért udvartartásával együtt kikerülte a diadalívet, s így érkezett Vác főterére, ahol éljenző tömeg várta. Öt teljes napot töltött a városban, melyben ünnepségek sorozatával hódoltak neki a helyi polgárok.

A művelődési központ vezetője szerint a váci önkormányzat anyagi támogatásával sorra kerülő idei vigalomra körülbelül 70 ezer érdeklődőt várnak, körülbelül annyit, amennyien a tavalyi rendezvényen megfordultak. A mostani vigalom különlegessége a barokk hangulat és a kort felidéző programok - közöttük a barokk jelmezverseny, illetve a barokk étel-, ital- és desszertkínálat lesz. A szervezők gondoskodtak arról is, hogy az esetleges rossz idő se zavarhassa meg a felhőtlen szórakozást - mondta Iványi Károlyné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását