2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elhunyt Bujtor István

Elhunyt Bujtor István színművész; a veszprémi Petőfi Színház igazgatója pénteken 67 éves korában hunyt el az egyik budapesti kórházban.
2009. szeptember 25. péntek 14:55 - HírExtra
A veszprémi Petőfi Színház igazgatója tegnap még jobban volt, miután a veszprémi kórházból Budapestre szállították további rehabilitációra - mondta Lasztovicza Jenő. A színház és a megyei önkormányzat saját halottjának tekinti Bujtor Istvánt. Az elhunyt igazgató temetéséről később intézkednek.

A színház sajtóreferense, Varga Róbert az MTI kérdésére elmondta: a hír mélyen megrázta a társulatot, a péntek esti előadás, a Régimódi történet azonban mégsem marad el, hiszen - ahogy fogalmazott - Bujtor István is biztosan így akarta volna.

"A veszprémi Petőfi Színház a gyász perceiben is megtartja a Régimódi történet című ma esti premierelőadást. Tudjuk, érezzük, hogy Bujtor István is ezt akarná azért, hogy a nézők soha ne csalódjanak a színházban, s mindabban a munkában, amit másfél éve itt elkezdett" - mondta el Varga Róbert.

A színház homlokzatán fekete zászló lobog, a teátrum előterében két gyertya ég a színművész-direktor fényképe előtt és a színház előtt is elhelyeztek egy gyászkeretes Bujtor István-fotót.

Varga Róbert közlése szerint a színház méltóságteljesen és csendben emlékezik az elhunyt Bujtor Istvánra. A premierre kizárólag azok mehetnek majd be, akik jegyet váltottak rá. A színházba várják Eperjes Károlyt, a teátrum művészeti vezetőjét is.

Este hét órakor a társulat mintegy 30 tagja áll majd színpadra, hogy a premierelőadás keretében mutassák be Szabó Magda Régimódi történet című írásának színpadi változatát, melyet a színészek több mint egy hónapja próbáltak már Bereményi Géza Kossuth-díjas rendezővel.

A premierelőadás kísérőrendezvényeként Festett történeteim címmel Debreczeny Zoltán veszprémi festő kiállítása nyílik meg a színház aulájában.

Bujtor István 67 éves korában, pénteken délelőtt hunyt el Budapesten azt követően, hogy tegnapelőtt Veszprémből az egyik fővárosi kórházba szállították további rehabilitációra. A Figyelőnet (www.fn.hu) értesülései szerint a színművészt két napja a budapesti Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályán kezelték. Bujtor Istvánnak már a Veszprémi Megyei Kórházból való átszállítása óta sem voltak agyi életjelei - olvasható a portálon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

AMON55555
2009. szeptember 25. 16:32
Hatalmas veszteseg!!!!!!
Bar mar mindegy, de ha a Veszpremi korhaz
nem adja ki, akkor meg elne!!!! SZALLITANI KELLETT??
Megtortent! A SZNOB CSALADJA BELEEGGYEZESEVEL!!!! Nem volt meg SZALLITHATO ALLAPOTBAN!!!!! BUJTORT MEGOLTETEK!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását