2024. május 19. - Ivó, Milán

A Moody's lehúzza hazánakat?

Leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette pénteken Magyarország közepes befektetői adósbesorolását a Moody's Investors Servce, arra a véleményére hivatkozva, hogy az IMF és az EU küldöttségeivel folytatott tárgyalások megállapodás nélküli félbeszakadása miatt megnövekedett a magyar költségvetési és gazdasági kilátásokat övező bizonytalanság.
2010. július 23. péntek 10:31 - HírExtra
A nemzetközi hitelminősítő londoni bejelentése szerint a felülvizsgálat a forintban és devizában fennálló magyar kormánykötvény-adósság "Baa1" osztályzatára vonatkozik.

A Moody's eddig is negatív kilátást tartott érvényben a magyar besorolásra. A pénteken bejelentett felülvizsgálat azonban a negatív kilátásánál erőteljesebb jelzés arra, hogy a cég ronthatja a magyar adósosztályzatot.

Magyarország szuverén adósságát a három legnagyobb hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - egyaránt a közepes befektetői sávban, de három különböző szinten tartja nyilván. Az S&P "BBB mínusz" osztályzatánál a Fitch egy fokozattal magasabb, "BBB", a Moody's még eggyel jobb, "Baa1" (a másik két cég metodikájában "BBB plusz"-nak megfelelő) besorolással listázza a magyar államadósságot.

Az S&P tavaly negatívról stabilra javította a magyar osztályzat kilátását, az előző kormány által tett költségvetési konszolidációs erőfeszítések eredményeire hivatkozva. A Fitch negatív kilátást tart érvényben a magyar besorolásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását