2024. május 4. - Mónika, Flórián

Görögországot nagyon leminősítették!

Meredek visszaminősítéssel a befektetésre ajánlott fokozat alá sorolta vissza Görögország adósosztályzatait a Moody's Investors Service, az EU/IMF-program végrehajtását veszélyeztető kockázatokra hivatkozva.
2010. június 14. hétfő 22:19 - HírExtra
A hitelminősítő londoni bejelentése szerint a görög kormánykötvények besorolása egyszerre négy fokozattal, az eddigi elsőrendű "A3"-as szintről "Ba1"-re módosul a cég listáján. Ez igen agresszív visszaminősítés a nemzetközi hitelminősítői gyakorlatban, amelyben már két fokozatnyi osztályzatrontás is ritka. A Moody's osztályzati metodikájában a "Baa3" a még befektetésre ajánlott legalsó besorolási szint; a Görögországnak most megadott "Ba1"-es fokozat ennél eggyel alacsonyabb, és már a spekulatív sávban van.

Nemrég egy másik nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's is agresszív mértékben, egyszerre több fokozattal a befektetői kategória alá, vagyis spekulatív - "bóvli" - szintre, "BB plusz"-ra rontotta Görögország adósbesorolásait, szintén arra a véleményére hivatkozva, hogy egyre szűkebbek a görög kormány gazdaságpolitikai lehetőségei az államadósság-folyamatok fenntartható pályára állítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását