2024. április 19. - Emma

A soványság nem szexi!

A domború, ívelt idomok vonzóbbak, mint az olyan külső, amikor első pillantásra nem lehet eldönteni, hogy férfit vagy nőt látunk-e - állítja egy tanulmány. "Szükségünk van egy bizonyos mértékű domborulatra és egy bizonyos mennyiségű testzsírra" - mondta Rob Brooks ausztrál kutató, a vonzerő titkát kereső vizsgálat vezetője.
2010. július 9. péntek 18:51 - HírExtra
A kutatás során csaknem 50 000 kísérleti alany választhatja ki képernyőn 120 különböző alak közül, hogy melyiket találja a legmegnyerőbbnek. Figyelmüket szándékosan elvonják az egyéb jellegzetességekről, a szürke testeknek sem haja, sem ruhája, sem más ismérve nincs.

A kutatók négy hónapja próbálják azt kideríteni, hogyan változott meg az idők folyamán az ember alakja úgy, hogy amiatt bizonyos idomok vonzóbbnak hatnak, mint mások - fejtegette Brooks.

"Volt néhány androgünre (kétneműre) formált alakunk, de ezek nem húzták túl sokáig". A nagyon sovány vagy nagyon kövér testeket is mindig kiselejtezik a vizsgálatba bevont nők és férfiak. "Nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy a keskeny derék kívánatosabbnak hat, vagy egy széles felsőtest vagy vastag bicepsz vonzóbb. Attól függ, ezek hogyan illeszkednek az egész testalkathoz" - hangsúlyozta a sydneyi kutató.

A kutatók a vizsgálati eredmények alapján arra is fényt akarnak deríteni, hogyan befolyásolja a társadalmi és gazdasági helyzet, a szexualitás és a kultúra a vonzerővel kapcsolatos fogalmainkat. Abból indulnak ki például, hogy a túlsúly vonzóbb az olyan országokban, ahol az emberek többsége éhezik, mint azokban az államokban, ahol a lakosság hajlamos az elhízásra - magyarázta a vizsgálat vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását