2024. március 29. - Auguszta

Egymillióan is eljöhetnek a melegolimpiára

Egymillió látogatót várnak a világ minden tájáról a Németországban rendezett első "melegolimpiára". A Gay Games elnevezésű kölni sporteseményre eddig mintegy 70 ország 10 ezer atlétája jelezte részvételét. A Be part of it (légy részese) mottóval megrendezendő olimpia július 31-én kezdődik és augusztus 7-én ér véget.
2010. június 29. kedd 09:04 - HírExtra
A jelentkezés lehetősége mindenki előtt nyitva áll, tekintet nélkül a képességekre, a korra vagy a szexuális orientációra. A résztvevők 35 sportágban mérettetik meg magukat, a játékokon azonban nem országukat, hanem városukat képviselik.

Az atléták és az önkéntes segítők között sokan vannak, akiket hazájukban szexuális irányultságuk miatt hátrányos megkülönböztetés vagy üldöztetés fenyeget - hangsúlyozta az önkénteseket irányító csapat vezetője.

A legtöbb induló Németországból, az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából érkezik a játékokra, amelynek fővédnöke Guido Westerwelle német külügyminiszter lesz. A liberális politikus maga is homoszexuális.

A melegolimpiaként emlegetett sporteseményt négyévente rendezik meg. A versenyeket többek közt zenei és színházi programok kísérik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Füsti
2010. június 29. 11:23
Jézus és a biblia szerint a buzulás halálos bűn.
"Aki férfi létére más férfival hál, vagy aki nő létére más nővel, az halálos bűnt követ el."
Ebből is látszik, hogy az Istentelen liberális világ szembemegy az isteni és természettörvényekkel, ezért pusztulásra van itélve.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását