Egymillióan is eljöhetnek a melegolimpiára

Egymillió látogatót várnak a világ minden tájáról a Németországban rendezett első "melegolimpiára". A Gay Games elnevezésű kölni sporteseményre eddig mintegy 70 ország 10 ezer atlétája jelezte részvételét. A Be part of it (légy részese) mottóval megrendezendő olimpia július 31-én kezdődik és augusztus 7-én ér véget.

A jelentkezés lehetősége mindenki előtt nyitva áll, tekintet nélkül a képességekre, a korra vagy a szexuális orientációra. A résztvevők 35 sportágban mérettetik meg magukat, a játékokon azonban nem országukat, hanem városukat képviselik.

Az atléták és az önkéntes segítők között sokan vannak, akiket hazájukban szexuális irányultságuk miatt hátrányos megkülönböztetés vagy üldöztetés fenyeget - hangsúlyozta az önkénteseket irányító csapat vezetője.

A legtöbb induló Németországból, az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából érkezik a játékokra, amelynek fővédnöke Guido Westerwelle német külügyminiszter lesz. A liberális politikus maga is homoszexuális.

A melegolimpiaként emlegetett sporteseményt négyévente rendezik meg. A versenyeket többek közt zenei és színházi programok kísérik.
Forrás: MTI