2024. április 26. - Ervin

Hőségriadó és vízosztás

Debrecen három forgalmas közlekedési csomópontjában osztanak palackozott ivóvizet a hőség miatt, az önkormányzat továbbá elrendelte a főútvonalak locsolását - közölte Lövei Tünde, a városi önkormányzat sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
2010. június 11. péntek 15:21 - HírExtra
Tájékoztatása szerint a Debreceni Vízmű Zrt. palackozott víz osztását kezdte meg a járókelőknek az Egyetem sugárút és a Füredi út, a Rákóczi utca és a Hunyadi utca, valamint a Piac utca és a Széchenyi utca csomópontjaiban felállított sátrakban.

A hőségriadóra való tekintettel a polgármesteri hivatal megbízta az városi utak karbantartásáért felelős AKDS Kft-t a fő tömegközlekedési útvonalakon az úttest folyamatos locsolásával. Ez közel 29 km-es szakaszon, mintegy 214 ezer négyzetméternyi felületet érint - mondta.

Lövei Tünde elmondta még, hogy a hétvégén rendezendő Debreceni Pulykanapok ideje alatt vízfüggönyös hűsítő sátor várja a melegtől szenvedőket a város főterén. Hozzátette: felhívták az önkormányzati fenntartású intézmények vezetőinek figyelmét arra, hogy fokozott körültekintéssel biztosítsanak ivóvizet, illetve hűsölésre alkalmas helyet a rászorulóknak. Az önkormányzati fenntartású intézmények közül a Kölcsey Központ légkondicionált épületének földszinti előterét megnyitották a lakosságnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását