2022. augusztus 15. - Mária

Támogatást kér Horváth az LMP-től

Nyílt levélben kérte Horváth Csaba, a szocialisták főpolgármester-jelöltje Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét közös, független főpolgármester-jelölt támogatására, és utalt rá, hogy ebben az esetben kész visszalépni.
2010. június 27. vasárnap 20:01 - HírExtra
Az MTI-nek vasárnap eljuttatott levelében Horváth Csaba a lehetséges jelöltek között említi Bárándy Pétert, Kuncze Gábort és mint ahogy a hírextra megírta korábban Vágó Istvánt. Az MSZP budapesti elnöke úgy fogalmaz: "én magam is készen állok, hogy a város érdekében meghozzam azt a döntést, amellyel lehetővé teszem egy független, a szabadság és demokrácia mellett elkötelezett pártok támogatásával induló egyetlen jelölt versenybe szállását".

Horváth Csaba Budapestet a szabadság és a szolidaritás városának, az ország motorjának nevezi. Úgy véli, fejlődése lényegében folyamatos volt, a fővárosiak életminősége számos területen jobbá vált, és elkészültek a XXI. századi Budapest alapjai, ami veszélybe kerülhet a Fidesz főpolgármester-jelöltjével.

Példaként hozza a Gödör klubot, amely véleménye szerint jól mutatja, hogy a város túllépett a Fidesz korábbi káros akcióin: a Nemzeti Színház alapjából kulturális központ, a leállított fejlesztésekből működő projektek lettek. Minden szabadságszerető, sokszínűségpárti, szolidáris politikai erőnek közös felelőssége, hogy Budapest megmaradjon ezen az úton, hogy a helybenjárás helyett továbbra is fejlődés jellemezze - fogalmaz.
"Ennek előfeltétele, hogy a városnak ne olyan főpolgármestere legyen, aki Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit Budapest elé helyezi" - írja Horváth Csaba.

Emlékeztet rá, hogy az elmúlt hetekben több, az MSZP számára is alkalmas jelölt került szóba: Bárándy Péter, Vágó István, vagy épp Kuncze Gábor.
Arra kéri Schiffer Andrást: fontolják meg egy olyan jelölt támogatását, aki független jelöltként, az MSZP és az LMP külső támogatásával nagyobb esélyt kaphat a győzelemre.

Egyben leszögezi: a budapesti szocialisták nem az MSZP támogatására, nem a szocialisták főpolgármester-jelöltjének támogatására, nem közös kampányra, hanem a város jövőjének megvédése érdekében összefogásra kérik az LMP-t. Olyan felelős döntés meghozására, amely az önálló arculat fenntartása mellett nagy valószínűséggel lehetővé teszi, hogy Budapestet az említett három kiváló közéleti személy egyike főpolgármesterként vezethesse - írja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását