2024. június 19. - Gyárfás

Érettségi és felvételi határidők

A köz- és felsőoktatásban tanuló diákoknak egyaránt a mai az utolsó nap, hogy beadják a jelentkezéseiket a középfokú oktatási intézményekbe, az érettségi vizsgákra, a felsőoktatásban pedig az alap-, az egységes osztatlan vagy a felsőfokú szakképzésre.
2008. február 15. péntek 08:53 - Hírextra
Az eljárásokban csak azok vehetnek részt, akik időben leadják a jelentkezéseiket.
Aki 2008 szeptemberétől valamilyen középfokú iskolában akar továbbtanulni, annak péntekig kell a jelentkezési lapokat elküldenie a választott nevelési-oktatási intézményekbe, a tanulói adatlapot pedig a Felvételi Központba.

A középfokú felvételi eljárással kapcsolatos részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) található meg.

Annak, aki 2008-ban a május-júniusi vizsgaidőszakban kíván érettségi vizsgát tenni, szintén péntekig kell jelentkeznie. A középiskolások jelentkezésüket saját középiskolájukban intézik. Aki nincs tanulói jogviszonyban, vagy korábban már szerzett érettségi bizonyítványt, és élni kíván a vizsga lehetőségével, szintén az Oktatási Hivatal honlapján tájékozódhat.

Aki 2008 őszétől a felsőoktatásban alapképzésben, egységes osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kíván továbbtanulni, szintén február 15-éig adhatja be a jelentkezési lapját.
A beadással kapcsolatos minden információ megtalálható a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2008. szeptemberben induló képzések című kiadványban, valamint az Országos Felvételi Információs Központ honlapján (www.felvi.hu), illetve a január végén megjelent kiegészítő felvételi kiadványban.
Az érettségi és a felsőoktatási felvételi jelentkezés - bár egymással szorosan összefügg - két külön eljárás, így a jelentkezés is külön-külön, sajátos szabályok szerint történik. A felvételi eljárásban szakonként más és más vizsgatárgyak érettségi eredményét veszik figyelembe. Erre az érettségi jelentkezésekkor külön figyelmet kell fordítani - figyelmeztet az oktatási tárca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását