2024. április 29. - Péter

Az EU beavatkozna Kirgizisztánban

Az EU külügyminiszterei tárgyalásokat folytatnak arról, hogy nemzetközi rendőri erő kezdje meg a működését Kirgizisztánban - jelentette ki a kirgiz fővárosban Kimmo Kiljunen, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) parlamenti közgyűlésének közép-ázsiai megbízottja.
2010. június 23. szerda 18:14 - HírExtra
A diplomata szerint a Kirgizisztánba küldendő rendőrök feladata az lenne, hogy tanácsadással segítsék a helyi válságmenedzselést. A közép-ázsiai országból a két héttel ezelőtt elkezdődött, üzbégek elleni pogromok miatt mintegy 400 ezer ember menekült el. Bár azóta többen hazatértek, az üzbégek elleni erőszak nem szűnt meg.

Szerdán a kirgiz biztonsági erők Os város üzbég negyedeiben razziáztak, és helyi emberi jogi munkások fosztogatásokról, egyéb erőszakos cselekményekről számoltak be. Kurszan Aszanov, Os városparancsnoka szerint a rendőrség, a védelmi minisztérium és a pénzügyőrség közös razziái a rend helyreállítását szolgálják. "Világosan közöltük a kirgizekkel és az üzbégekkel is, hogy önként be kell szolgáltatniuk fegyvereiket, és át kell adniuk túszaikat, de az eredmény nem volt kielégítő. Ezért hétfőn elkezdtük a razziákat. Ezek fő célja a fegyverek és az eltűnt személyek megtalálása" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását