2024. május 22. - Júlia, Rita

VB-2010: nyögvenyelős továbbjutások

Az angol válogatott 1-0-ra nyert a szlovén csapat ellen, így bejutott a legjobb 16 közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjából.
2010. június 23. szerda 18:20 - HírExtra
A találkozó egyetlen gólját Jermaine Defoe szerezte.

Eredmény:
C csoport, 3. forduló:
Anglia-Szlovénia 1-0 (1-0)
--------------------------
Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 36 893 néző, v.: Stark (német)
gólszerző: Defoe (23.)
sárga lap: Johnson (48.), illetve Jokic (40.), Birsa (79.), Dedic (81.)

Anglia:
-------
James - Johnson, Upson, Terry, A. Cole - Milner, Gerrard, Lampard, Barry - Defoe (Heskey, 86.), Rooney (J. Cole, 72.)

Szlovénia:
----------
S. Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm (Matavz, 79.) - Ljubijankic (Dedic, 62.), Novakovic

I. félidő:
----------
23. perc: Milner tökéletesen adott be a jobb oldalról, Defoe pedig öt méterről kapásból a kapu közepébe lőtt (1-0).

Az angol válogatott a várakozásoknak megfelelően jóval többet kezdeményezett az első félidőben, és Defoe góljával meg is szerezte a vezetést.

A fordulást követően az angolok hamar eldönthették volna a találkozót, de Rooney hatalmas ziccerben csak a kapufát találta el. A szlovénoknak lett volna lehetősége az egyenlítésre, ám az angol védők többször is menteni tudtak, így az eredmény már nem változott.

A szlovén csapat a lefújás pillanatában még továbbjutónak mondhatta magát, ám fél perccel később a csoport másik mérkőzésén az amerikaiak megszerezték azt a gólt, amely a búcsújukat jelentette.

Az utolsó percben dőlt el

Landon Donovan 91. percben szerzett góljával az Egyesült Államok 1-0-ra legyőzte Algéria csapatát, s ezzel bejutott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

A pretoriai összecsapáson az amerikaiak Donovan góljáig kiesésre álltak, a találat ugyanakkor nem csupán a 16 közé kerülést jelentette, hanem azt is, hogy a C csoport első helyén végeztek, s a D jelű négyes másodijával találkoznak majd a folytatásban.
A második félidőben passzívan játszó Algéria egy ponttal, ám rúgott gól nélkül zárta a tornát.

C csoport, 3. forduló:
Egyesült Államok-Algéria 1-0 (0-0)
----------------------------------
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 35.827 néző, v.: de Bleeckere (belga)
gólszerző: Donovan (91.)
piros lap: Jahia (92.)
sárga lap: Altidore (62.), Beasley (90.), illetve Jebda (12.), Jahia (76., 93.)

Egyesült Államok:
-----------------
Howard - Cherundolo, DeMerit, Bornstein (Beasley, 80.), Bocanegra - Donovan, Bradley, Edu (Buddle, 64.), Dempsey - Altidore, Gomez (Feilhaber, 46.)

Algéria:
--------
Uhed Mbuli - Bugerra, Halisz, Jahia, Belhadzs - Kadir, Jebda, Lacen, Ziani (Gediura, 69.) - Dzsebbur (Hezal, 65.), Matmur (Szajfi, 85.)

II. félidő:
----------
91. perc: egy gyors amerikai kontratámadás végén Donovan passzolt jó ütemben a jobb oldalon elfutó Altidore-hoz, aki a kapu elé lőtte a labdát, mely Mbuli kapusról középre kipattant, az érkező Donovan pedig a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

93. perc: egy algériai szöglet után kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető. Az afrikai együttes játékosai hevesen reklamáltak, amiért Jahia sárgát kapott, s mivel ez a második volt neki a meccsen, leküldte a pályáról de Bleeckere.

Élvezetes első félidőt játszott egymással a két csapat, mindkét fél gólra törően futballozott, sok volt a kapura lövés, gólig azonban egyik fél sem jutott el, mert ugyan az amerikaiak egyszer betaláltak, a bíró - vitatható módon - les miatt nem adta meg Dempsey gólját.

A második félidőben egyértelműen az amerikaiak játszottak fölényben, ám az első játékrészhez hasonlóan egészen a meccs végéig minden helyzetüket kihagyták, a rendes játékidő letelte után azonban megszerezték a győztes gólt, ami a továbbjutást jelentette számukra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2010. június 24. 06:47
Egyetlen meccset nem néztem - és nem is fogok. Nem hat meg - ez sem. :-P
...
2010. június 24. 06:40
"Szent Ivánka" ;-P
1 HOZZÁSZÓLÁS
2010. június 24., 06:37 Öö, öö, ÖÖ

TAGS: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, TAGS: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, TAGS: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR,
1 HOZZÁSZÓLÁS
2010. június 24., 06:37 Öö, öö, ÖÖ

TAGS: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, TAGS: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, TAGS: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR,

+ http://hvg.hu/sport/20100623_focivb_szerbia_ausztralia?FullComment=true#comments
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását