2024. május 17. - Paszkál

VB: korábban zárnak a gyárak a meccsek miatt

Korábbi zárásra, az esti műszak elhagyására szólítottak fel minden gyárat a hatóságok Bangladesben a fővárosban és annak környékén a labdarúgó világbajnokság idejére, hogy a lakosság nézhesse a mérkőzéseket.
2010. június 14. hétfő 20:12 - HírExtra
A hatóság nem a gyárak alkalmazottainak érdekében rendelkezett így, hanem a köznyugalom végett az áramszűke okán. Az ázsiai ország 12 milliós lélekszámú fővárosában ugyanis esténként rutinszerűen egy órára nincs áram, amit eddig elviselt a lakosság, most azonban a legvérmesebb focirajongók dühükben megtámadtak több áramelosztó telepet, és mintegy 30 ember megsérült az összecsapásokban. Ezért a hatóság jobbnak látta, hogy félórára zsugorítsa az áramszünetet, ami viszont azzal jár, hogy mintegy 5 ezer gyártól meg kell vonni átmenetileg a villanyt.

Bár Banglades válogatottja jelenleg a 157. a világranglistán - Tádzsikisztán például 6:1-re verte el a vb-selejtőzön -, az ország apraja-nagyja, városban-falun egyaránt rajong a fociért.

Vidéken egyébként nagyon sok helyen nem akadozik az áramellátás, mivel egyáltalán nincs: a 150 milliós bangladesi lakosságnak csak az egyötödéhez van bekötve a villany.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását