2024. május 2. - Zsigmond

Lázár: a Fidesz teljes válszéllel Orbán terve mögött

A Fidesz határozottan támogatja a kormányt az első gazdasági akcióterv megvalósításában - mondta Lázár János frakcióvezető kedden az Országgyűlésben.
2010. június 8. kedd 15:10 - HírExtra
A politikus felhívta a kormányfő figyelmét a felelősség kérdésére: valakik a kialakult helyzetért felelősséggel tartoznak, s a miniszterelnök nem feledkezhet meg az elszámoltatás társadalmi elvárásáról.

Hozzátette: különösen így van ez a májusi hiányadatok tükrében. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy az MSZP az elmúlt nyolc évben költségvetési trükkök százaival, a könyvelési adatok meghamisításával eljátszotta Magyarország hitelét, és átverte Magyarország hitelezőit. "Az elmúlt nyolc év szocialista kormányzásának az lett az eredménye, hogy Magyarországnak kevesebb hitele volt, mint egy iszákosnak a kocsmában" - fogalmazott.

A kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva Lázár János közölte: az MSZP az őszödi beszéddel, a hazugságokkal, a felelőtlenséggel, a káosszal, amit kormányzása eredményezett, elérte, hogy "Magyarország Európa hazug embere" lett.

Nem kezelői, hanem előidézői voltak a válsághelyzetnek. Az MSZP okozta a szégyent, övék a szégyen, de miénk a tanulság - mondta, hozzátéve: Orbán Viktor kormányának felelőssége, hogy visszaszerezze Európa bizalmát.

Lázár János kiemelte: a gazdasági akcióterv a gazdaság talpra állításáról, a gazdasági szerkezet és struktúra megváltoztatásáról és a választási program beteljesítéséről szól.
Mi nem játszunk a túlélésre, mi egy erős lábon álló gazdaságot akarunk, egy életerős gazdaság megteremtésére tettünk javaslatot - jelentette ki a frakcióvezető.

A mi kötelességünk a gazdaság talpra állítása - fűzte hozzá, s közös felelősségvállalásra hívott mindenkit.

Azt mondta, közös az ország, közösek a sikerek, a kudarcok, "nem trükközünk, együtt sírunk-nevetünk, (...) de nem egymás kárára". Ezt jelenti a közös felelősségvállalás a nemzeti együttműködés programjában. Ennek jegyében a fideszes politikus párbeszédet ajánlott a jogalkotásban, a törvények elfogadásában, a gazdasági akcióterv megvalósításában.
A frakcióvezető felszólalása elején a Fidesz képviselőcsoportja nevében együttérzését fejezte ki az árvízkárosultak felé és megköszönte a gátakon dolgozók közreműködését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását