2024. április 29. - Péter

India a Parlamentben

Tizenöt éve nem járt ilyen magas rangú indiai vezető a magyar parlamentben - mutatott rá Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke, miután fogadta Meira Kumart, az indiai parlament alsóházának elnökét kedden.
2010. június 8. kedd 15:07 - HírExtra
Schmitt Pál közölte: indiai partnerét tájékoztatta a magyarországi politikai helyzetről, a parlament működéséről, és arról, hogy milyen politikai és gazdasági tervei vannak a kormánynak.

Hozzátette, az indiai parlament alsóházának elnökét arról is tájékoztatta, hogy a kormány csökkenteni fogja az Országgyűlés létszámát.

Mint kiemelte, Meira Kumar hétfőn ellátogatott Balatonfüredre és Tihanyba, szerdán pedig Sólyom László köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja.

Meira Kumar újságíróknak azt mondta: a magyar politikusok és gondolkodók mindig is előszeretettel látogattak Indiába, ahogy az indiai gondolkodók is Magyarországra. Hangsúlyozta, az indiai és a magyar nép igen közeli kapcsolatot alakított ki, és ezt a kapcsolatot, mint mondta, joggal lehet "testvériségnek" nevezni.

Az indiai parlament alsóházának elnöke kedden délután részt vesz a parlament plenáris ülésének elején is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását