2024. március 29. - Auguszta

Aki bokszolt egy fehér cápával - és nyert

Szerencsés véget ért egy cápakaland Nyugat-Ausztrália partjainál: a zsákmánynak kiszemelt hullámlovas egy merész ökölcsapással menekülésre késztette a ragadozó halat.
2010. június 7. hétfő 19:37 - HírExtra
A 41 éves Michael Bedford lábán 300 öltéssel varrták össze a mély sebeket a kórházban, állapota a műtét után hétfőn már stabil volt - jelentette a West Australian című újság. Csak a cápa óriási szájára emlékszik, amelybe belenézett és egyhamar nem kívánkozik vissza a tengerre - mondta a lapnak.

Bedford vasárnap indult szörfözni a Walpole településtől 15 kilométernyire fekvő Conspicuous Cliff strandjáról. A parttól 150 méterre bukkant fel hirtelen a cápa "a semmiből". "Valószínűleg az útjában voltam" - nyilatkozott a hullámlovas betegágyáról. A ragadozó, amely feltehetően egy nagy fehér cápa volt, lelökte szörfdeszkájáról és felé úszott. "Rácsaptam, valahogy alá kerültem, de megint megragadott". Mégis sikerült felugrania a szörfdeszkára, és a következő hullámmal kisiklott a partra. Először észre sem vette, milyen súlyosan megsérült, sokkot kapott. Barátai és halászok a szörf vitorlájával kötözték be a sebeket a lábán, majd mentőt hívtak. Ezután a szörfdeszkán vonszolták a strandon át és fel egy 300 méter hosszú, meredek lépcsőn a parkolóig.

Bedford "rendesen behúzott" a cápának, "erős ökölcsapás volt, de ez egyáltalán nem meglepő, ahogyan Micket ismerem" - mondta egy szemtanú, Lee Cummuskey az ABC rádiónak, aki szerint az egész egy rémálom volt.

A történet rosszabbul is végződhetett volna: az utóbbi két évszázadban csaknem 200 emberrel végeztek cápák az ausztrál partoknál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását