2022. augusztus 11. - Zsuzsanna, Tiborc

64 kilométer egycentesekből

Önkéntesek százai bizonyították be a héten, hogy sok kicsi valóban sokra megy. Az egyesült államokbeli Kansas államban, Fort Scott városban egycentes érmékből három nap alatt 64 kilométer hosszú utat raktak ki, amivel megdöntötték a korábbi Guinness-rekor
2008. július 13. vasárnap 09:33 - Hírextra
Az akció kedd estétől péntek estig tartott. Összesen 33 790 dollár gyűlt össze az egycentesekből, és a pénzt jótékonysági célra fordítják. "A helyi közösség egyesítette erőit, hogy kirakja a pénzérmékből álló leghosszabb utat" - mutatott rá Iszikava Kaoru, a Guinness-rekordok könyvének képviselője, aki hitelesítette az eredményt.

Az előző rekordot Malajziában állították fel 1995-ben: ott az érmékből kirakott út hosszúsága 55,63 kilométer volt.

A helyi ifjúsági szervezet aktivistái és az önkéntesek egy másik rekorddal is büszkélkedhetnek. Csütörtök este egy mérföld (1,6 kilométer) hosszúságú utat 2 óra 23 perc és 1 másodperc alatt fektettek le, azaz 74 másodperccel voltak gyorsabbak mint az angliai Rickmansworth város tanárai és diákjai idén februárban.

Az összegyűlt közel 34 ezer dollárt Fort Scott Ellis nevű parkjának csinosítására fordítják. A városi park felújítására amúgy 4 millió dollárt költenek a közeljövőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását