2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tilos a szex vb előtt

A hölgylátogatóktól kezdve a videójátékok használatáig a játékosok pihenőidejét is teljesen beosztják a válogatottak vezetőedzői a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságon.
2010. június 7. hétfő 19:28 - HírExtra
A Libération című francia napilap hétfői beszámolója szerint az angol válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello szerette volna megtiltani, hogy a dekoncentrációt kiváltó bevásároló gépeknek tartott feleségek és barátnők a játékosok közelébe kerüljenek Dél-Afrikában. Az olasz vezetőedző állítólag a válogatott szobáinak tévéképernyőjébe elhelyezett kamerák segítségével akarta ellenőrzi játékosait, de végül megváltoztatta a véleményét.

Diego Maradona némileg engedékenyebbnek bizonyult: az argentin játékosok találkozhatnak nőkkel a világbajnokság idején, de csak a "hivatalosan bejelentett" feleségekkel, illetve barátnőkkel. És csak azokon a napokon, amikor nem játszik a csapat. A kellemes időtöltéshez fagylaltgépet és több rekesz bort is rendelt a szövetségi kapitány.

"A szex része a társadalmi életnek, ezzel nincs is gond. Bajok csak abból származnak, ha azt alkalmi partnerekkel csináljuk" - közölte Donato Villani, a válogatott orvosa.

Javier Aguirre, a mexikóiak szövetségi kapitánya sajátos megoldást választott: a világbajnokság kezdetéig a játékosok korlátlanul élvezhetik a test örömeit, de utána csak akkor, ha elérték a menedzsment által kitűzött célt, azaz bejutottak a nyolcaddöntőbe.

A francia lap szerint a szex mellett a labdarúgók másik kedvenc foglalatossága szabadidejükben az elektronikus ketyerékkel való időtöltés. Az argentinok hat Playstation3-at rendeltek a szállodájukba, a holland válogatott tagjai folyamatosan twitterezhetnek, s a brazil Kaká is külön engedélyt kapott arra, hogy rendszeresen írhatja a mikroblogját.

Velük szemben az angolok és a spanyolok a világbajnokság idején egyáltalán nem használhatják mobiltelefonjaikat, és az internetes közösségi oldalakat sem látogathatják.

A legtöbb csapatnak a hagyományos szórakozási lehetőségek maradnak a pihenőidőben: az új-zélandiak golfozni fognak, a szlovákok pingpongozhatnak, az angolok karaokeesteket tartanak, az olaszok pedig korlátlanul tévézhetnek a szobájukban.

A legszigorúbb megkötöttségek az észak-koreai játékosokra várnak Dél-Afrikában. Nem adhatnak interjút, nem vehetnek részt fotózáson, az edzéseik rendőrségi védelem alatt, zárt körülmények között fognak zajlani. És ha valamelyikük idegennel találkozik, a hivatalos utasításnak megfelelően, le kell hajtania a fejét - írta a Libération.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását