2024. április 20. - Tivadar

Vona Gábor, civilek és az árvíz

A civil társadalom helytállt, de ha nincs kellő életerő a civilekben, akkor még több minden elveszett volna - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Borsod megyei Edelényben vasárnap. A pártelnök találkozott Molnár Oszkárral, a település független polgármesterével, aki beszámolt neki az Edelényben uralkodó állapotokról.
2010. június 6. vasárnap 13:31 - HírExtra
Vona Gábor azt MTI-nek azt mondta: kettős érzése van, egyrészt példamutató a magyar társadalomban az a fajta szolidaritás, amely az itt élők irányában megmutatkozott. Másrészt viszont úgy érzi, ez már "megint eső után köpönyeg", vagyis "nagyon nagy luxus, hogy a kormányzatnak a civil társadalom segítségére kell hagyatkoznia" egy ilyen helyzetben.

Ha nincs a helyiekben, a civilekben kellő erő, nagyon sok minden elveszett volna - fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: ez sok - távolra mutató - kérdést is fölvet, például a katasztrófavédelem, a magyar honvédség helyzetét, megerősítését, külföldi szerepvállalását. "Azért van bennem keserűség, mert ezt mindig így utólag, egy-egy tragédia után kell fölvetni, nem pedig preventív jelleggel kerül erre sor" - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a Jobbik a Parlamentben mindent meg fog tenni a helyreállításért, kárelhárításért. A párt Borsod megyének sok mindent köszönhet, ezért kiemelten támogatják ezt a térséget - tette hozzá.

Molnár Oszkár polgármester és független országgyűlési képviselő az MTI-nek azt mondta: a korábbi beregi helyzethez hasonlóan most is egyedi kormánydöntésre van szükség a helyreállításhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

zoltankatonas
2010. június 7. 16:57
Örömmel nyugtázom, hogy vannak még politikusok, akiket igenis érdekel a magyar emberek sorsa. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Vona Gábor maga vonul ki, és győzödik meg a saját szemével a katasztrófáról. És ha kell, akkor minden erejét beveti hogy segíthessen. És nem csak ő, hanem a Szebb Jövőért Polgárőrség emberei is kint vannak a gátakon éjjel-nappal, és segítenek, és gyűjtenek a rászorultaknak. Persze ezt a híradásokból nem lehet megtudni, amit hiányolok és a lakosság félrevezetésének tartom, hogy a kész tényeket nem közlik a tisztelt RTL Klub és TV2 híradójában sem. Jó lenne, ha a többi párt is, nemcsak a Jobbik menne ki, és segítene a rászorultaknak. És ami fontos lenne, hogy mindezt leközöljék a tévében is. És talán a legfontosabb, hogy összetartás legyen a magyar emberek között ebben a szörnyű helyzetben. És a pártok között is!!!! Mivel egy nemzet vagyunk!!!! Szebb jövőt!
nemetne
2010. június 7. 14:55
Hol van a Honvédség????? Békeidőben a természeti csapásoktól kell védeni az országot! Hol vannak a katonák? Az egyetlen "szervezett" testület a rendőrség, de hát kérdem én az Ő fedatuk ez??Mi lesz addig a közbiztonsággal ami az Észak-Magyarországi régióban egyébként is csapnivaló!
Nem lehet elvárni szervezett összahangolt együttműködést olyan szervezetektől /polgárőrség, rendőrség, Vám-és Pénügyőrség...stb/akik ezt nem gyakorolják nap mint nap!!! Ébresztő Kormány mert .....azért a víz az úr!....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását