2024. április 19. - Emma

Sziget vs. Tarlós: már közelednek a nézőpontok

A Sziget fesztivál főszervezője szerint közeledtek az álláspontok a rendezvény megtartásával, illetve a fizetendő közterület-használati díjjal kapcsolatban a budapesti városvezetéssel tartott hétfői megbeszélésen.
2011. január 24. hétfő 13:06 - HírExtra
Pénteken az ügyben újabb egyeztetést tartanak. Gerendai Károly közvetlenül a találkozó után azt közölte, hogy alapvetően pozitív hozzáállást érzékelt a városvezetés részéről. A találkozóra azért került sor, mert Tarlós István főpolgármester korábban a főváros pénzügyi helyzetére hivatkozva arról beszélt, az Óbudai-szigeten tartott fesztivál szervezőinek díjat kellene fizetniük a terület használatáért, ahogy más rendezvényeknek is.

A díj összege a városháza becslései szerint kedvezményesen egy-másfél milliárd forint lehet. A program szervezői azonban jelezték, ilyen nagyságrendű díjat biztosan nem tudnak kifizetni.

A városvezetés korábban utalt arra is, hogy a díjakra azért van szükségük, mert az idegenforgalmi adó elosztását a parlament megváltoztatta, így jelentős bevételtől esnek el, miközben például az V. kerület jelentős forrással számolhat.

Gerendai Károly, a rendezvény főszervezője úgy nyilatkozott, hogy a hétfő délelőtti vezetői értekezlet keretében tartott találkozón egyelőre az "elvekről" egyeztettek, konkrét számokról, a díj összegéről nem.

Mint mondta, a megbeszélésen részt vevő városvezetők egyebek mellett azon gondolkodtak, hogy a nemzetközi rendezvényből a fővárosnak, illetve a város cégeinek hogyan lehetne hasznuk, bevételük. Így például felvetődött, hogy a heti jegyet vásárlók belépőjébe be lehetne építeni a BKV-szolgáltatást is, így ez a fővárosi cégnek többletbevételt hozhat.

Gerendai Károly hozzátette, hogy a találkozón részt vevő városházi vezetők hozzáállása alapvetően pozitív volt, és ennek alapján megfogalmazása szerint már látható a fény az alagút végén.

A Városházát is megkereste az MTI, ám a megbeszélésről nem kívántak nyilatkozni.

A témáról bővebben itt olvashat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását