2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kihirdették a tíz legjobb magyar éttermét

Bejelentették csütörtökön annak a tíz étteremnek a nevét, amelyek felkerültek a Dining Guide étteremkalauz által meghirdetett Gösser Bock - Dining Guide díjért, vagyis az Év Étterme címért zajló verseny top tízes listájára. Az év végéig tartó tesztelések során közülük kerül majd ki a végső győztes.
2010. június 3. csütörtök 20:12 - HírExtra
A tízes listán szereplő éttermek az Alabárdos, az Aranyszarvas, a Babel Delicate, a Bock Bisztró, a Chateau Visz, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto's, a Kistücsök és az Onyx - jelentette be Wiszkidenszky András zsűrielnök. Az éttermeket az idén 61 tagúra bővült, bloggerekkel, gasztronómiai újságírókkal kiegészült társadalmi - üzletemberekből, diplomatákból és szakemberekből álló - zsűri egytől tízig terjedő skálán értékeli az év végéig, általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódva.

A tíz legjobb közé jutott éttermek a lista kihirdetésekor saját fagylaltkülönlegességekkel is bemutatkoztak. A kreációk között olyan különleges alapanyagok is előfordultak, mint a szalonna, a pattogatott kukorica, a curry és a sóska.

Idén első alkalommal öt póttagot is választott a zsűri: ha év közben valamelyik top tízes étterem bezár vagy új séfet szerződtet, ezek közül egy esélyessé válik az Év Étterme címre. Az öt póttag: a székesfehérvári 67 étterem, az Arany Kaviár, az Arcade Bistro, a pécsi Enoteca Corso és az Alpár utcai Olimpia.

A Dining Guide a Gösser Bockkal karöltve sörös pályázatokat is hirdetett, amelyek célja a sörrel készülő ételek és receptjeik megismertetése. Az olvasóközönség érdekes receptjeit a szerk@diningguide.hu címre várják novemberig. A nyertes és a közönségdíjas értékes nyereményeket kap, a közönségdíjas receptet pedig a 2011. januári Év Étterme díjkiosztó gálavacsorán el is készítik.

Sörös ételek elkészítésére felhívó párhuzamos pályázatot a legjobb tíz étterem között is meghirdették a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását