2024. április 20. - Tivadar

Tolvajok kalauza

Nem minden tolvaj politikus, de majdnem minden politikus tolvaj. Persze a honatyák között is vannak szép számmal kivételek, nem hozzájuk szól az írásunk, hiszen a politikus tolvajoknak szeretnénk tippekkel szolgálni. Honnan lophatnak még?
2010. május 27. csütörtök 13:35 - Győry S. József
Fővárosi Állat-és Növénykert

„Ha korpa közé kerülsz, megesznek a disznók”

A "mutyi"
Rendesen a kártyások használják s a fél nyereségre v. közös nyereségre játszást értik rajta.
A lópofájú disznó patkányok otthon érezhetik magukat ezen a csodás helyen: kapnak „zoo csemegét”, naponta kiganajozzák őket, és még lophatnak is. De vizsgáljuk meg kicsit tüzetesebben a lopás eme legújabb szentélyét.

Előnyök: Társakra lelhetnek hasonszőrű állatok között, talán utódokat is nemzhetnek egy szamárnak. Van mit lopni, a teveürülék kelendő a cigarettagyártásban, legalábbis egy városi legenda szerint. Saját szolgát tarthatnak a gondozó személyében, ez a jelenség nem is lenne számukra idegen: eddig is másokat ugráltattak, ők pedig természetesen semmit sem csináltak. A rácsok mögött megszokhatják a börtönt, vagyis a következő lakhelyüket. Húsz évet a húsz évért. Tökélyre fejleszthetik a képességeiket: a szarkáktól a lopást, a csigáktól a gerinctelenséget, a piócáktól az emberek kizsákmányolását, a kaméleontól pedig a kétszínűséget sajátíthatják el, magasabb fokon.

Hátrányok: Félő, ha az állatkerti dolgozók rájönnek a kis „mutyijukra”, egy életre a rácsok mögött tartják majd őket. (Persze ez egyben előny is.) Hozzá kell tennünk, hogy igen érdekes látvány lehet egy öltönyös, nyakkendős figura, amint a saját ürülékében fetrengve kezét koldulásra nyújtva alamizsnáért kuncsorog a látogatótól, vagyis a "tisztességes, adófizető" állampolgártól. A másik hatalmas hátrány pont ebből ered. Nem feltétlenül tartjuk helyesnek, hogy szánalmas - talán megérdemelt – vergődésüknek a gyermekek szemtanúi legyenek.

Várható zsákmány: Néhány bolha, egy alapos gyomorrontás, és egy felejthetetlen éjszaka a kanos hímpáviánnal. Értéke: pénzben nem kifejezhető.

Javaslat
: Ha bezárjuk őket egy életre a börtönbe, semmilyen bántódásunk nem eshet, ahogyan nekik sem.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

„Aki kutyákkal fekszik, bolhákkal kel” - Christina Dodd

Itt a helyük?
Börtönbüntetés: a szabadságvesztés büntetés börtön fokozatban történő végrehajtási módja, illetve, annak tartama.

A börtönt, - mint végrehajtási fokozatot - a bíróság határozza meg az ítéletében. A fokozat végrehajtására szolgáló intézetet a Büntetés-végrehajtás (BvOP) illetékes szervezeti egysége jelöli ki.
Szemetet a szemeteknek alapon kiváló helynek számít ez az intézmény, persze hátulütők itt is vannak. Vegyük ezeket górcső alá, azonban a teljesség kedvéért kezdjük mégis az előnyökkel.

Előnyök
: Mit vesznek ezek a „jeles” emberek (?) lopásuk gyümölcséből? Nyilván nekik is élni kell valamiből, persze mindez pénzbe kerül. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. megoldást kínál az általunk kidobott, még használható lim-lomok formájában. Itt egy mosógép, ott egy kardigán - amit még legalább két országgyűlési cikluson keresztül lehet hordani -, amott pedig egy még hófehér protézis, amire politikus hölgyeknek nagy szükségük lehet.

Hátrányok: Hiába lehet összeguberálni mindenféle hétköznapi használati tárgyat, horvátországi nyaralót, vagy tizenöt millió forintot tartalmazó Nokiás dobozt bizonyosan nem lehet találni.

Várható zsákmány: Pár banánhéj, egy használt pelenka, és egy megkeményedett pitacsücsök. Értéke: 300 forint, mint a vizitdíj.

Javaslat: Ha bezárjuk őket egy életre a börtönbe, semmilyen bántódásunk nem eshet, ahogyan nekik sem.

Budapesti Temetkezési Intézet

Aki sosem veszíti el a türelmét, azt nem lehet legyőzni.

Halottakról vagy jót, vagy semmit. Természetesen mi sem kívánjuk megszegni ezt az íratlan törvényt, csak tippeket szeretnénk adni a tolvajpolitikusnak.

Előnyök
: Mivel életükben megkeserítették az embereket, jó politikushoz méltóan a haláluk után sem hagyják megnyugodni őket. A márványt felhasználhatják legújabb házuk építéséhez, szegfűt és egyéb virágot lophatnak a sírokról, továbbá kereshetik Kádár koponyáját, aminek az ellopásával természetesen mi sem értünk egyet.

Hátrányok
: A halottak nem lefizethetőek, még 2,2 millió forinttal sem.
Javaslat: ha bezárjuk őket egy életre a börtönbe, semmilyen bántódásunk nem eshet, ahogyan nekik sem.

Várható zsákmány
: Elképzelni sem tudjuk, és nem is akarjuk. Értéke: ezer forintonként mínusz egy év élettartam.

Javaslat
: Ha bezárjuk őket egy életre a börtönbe, semmilyen bántódásunk nem eshet, ahogyan nekik sem.

Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

Hasonló a hasonlónak örül.

Kiváló hely a tolvajpolitikusnak, persze attól még itt is lehet lopni. Ez ugye életfeltétele neki, és mi nem állunk kegyetlen emberek hírében. Megengedjük nekik, hogy lopjanak. De csak itt.

Előnyök: Végre ott vannak, ahol lenniük kell. Naponta pár szál cigarettának, mócsingos gulyáslevesnek az eltulajdonítására minden lehetőség adott.

Hátrányok: Mi tartjuk el őket az adónkból. Továbbképzőként működik, hiszen gondoljuk el, ha négy ilyen alakot összezárnak egy cellában, milyen tippeket adhatnak egymásnak a közeljövőre vonatkozóan.

Várható zsákmány: Egynéhány nemi betegség, pár cigaretta. Értéke: egy életre szóló élmény.

Javaslat: Maradjanak csak ott, életfogytig.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását