2024. május 3. - Tímea, Irma

Muytiszag terjeng a fővárosi szennyvíztisztító körül

Fennállhat a hűtlen kezelés gyanúja, ha a fővárosi önkormányzat a budapesti szennyvízteleppel kapcsolatos új szerződéseket aláírja - mondta Wertán Zsolt fideszes fővárosi önkormányzati képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
2010. május 13. csütörtök 13:03 - HírExtra
A politikus közölte: a fővárossal jelenleg is szerződésben álló konzorcium a szennyvíziszap szállítását nem tudja elvégezni a Cséry-telep megépülésének elmaradása miatt. Emiatt az önkormányzat 16 millió forinttal kevesebbet fizet a cégnek, ugyanakkor egy másik vállalattal 500 millió forint értékű szerződést akar kötni a munkára.

Wertán Zsolt szerint a szennyvíziszap elszállítása valóban nagyjából 500 millió forintot ér, de akkor ugyanennyivel kell csökkenteni a konzorcium számára fizetendő összeget. Bűncselekmény lenne, ha csak az irreálisan alacsony, 16 millió forintos levonást érvényesítenék - fogalmazott Wertán Zsolt.

Ugyancsak aggályosnak nevezte a szennyvízüzem négyéves működtetéséről szóló tervezett szerződést, amely augusztus 1-jén lépne hatályba. Szerinte ebben az esetben is arról van szó, hogy az elmaradó műszaki szolgáltatás ellenére a megbízási összeg nem csökken.

"Itt szerintem még erősebben felmerülhet a hűtlen kezelés kérdése" - mondta a fideszes képviselő. Németh Szilárd fővárosi önkormányzati fideszes képviselő közölte: egy másik szerződés módosítása miatt hetven százalékkal emelkedne a csatornahasználati díj.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását