2024. április 19. - Emma

Gyereknevelési konferencia a pénzről és az erőszakról

A gyerekek pénzügyi nevelése, a kapcsolati krízisek hatása a gyerekekre, óvodai, iskolai agresszió és a gyerekek szexuális nevelése a témája az Életrevaló Gyerek elnevezésű konferenciának, amelyet szombaton rendeznek Budapesten.
2010. május 18. kedd 07:56 - HírExtra
A második alkalommal megrendezett értekezleten a gyereknevelés szaktekintélyei, F. Várkonyi Zsuzsa, Ranschburg Jenő és Vekerdy Tamás tartanak előadást. A 350 fő részvételével megrendezett eseményt online közvetítik - közölte Alkér Orsolya gyereknevelési tanácsadó az MTI-vel.

A témaválasztás azokat a kritikus területeket segít megérteni, amelyekkel a szülők nehezen boldogulnak, hiszen számukra is új megközelítést igényelnek. A konferencia nyitó előadásában Alkér Orsolya bemutatja, milyen egyszerű a 3-16 éves gyerekeknél azonnal bevezethető nevelési módszerekkel elérni, hogy megszerezzék a felnőttkorban kellő alapvető pénzügyi tapasztalatot és tudást.

Vekerdy Tamás arról szól majd, hogy valóban terjed-e az agresszió az óvodákban és az iskolákban, milyen jelekre kell figyelni ezzel kapcsolatban. Arról is tájékoztatja a közönséget, hogy miként lehet megelőzni és kezelni azt, ha a gyermeket óvodás vagy iskolás társai bántalmazzák, illetve ha éppen a pedagógustól kell elszenvednie valamilyen agressziót.

F. Várkonyi Zsuzsa átfogó képet ad arról, hogy a különböző korosztályok mikor kezdenek érdeklődni a szexualitás iránt, melyik szülőnek mikor és hogyan kell felvilágosítania gyermekét a szexről.

Ranschburg Jenő az emberi kapcsolatok gyengülése miatt jelentkező problémákról, és a kapcsolati krízisek gyermekekre gyakorolt hatásáról beszél. Előadása kitér arra is, mit kell tenni ahhoz, hogy a gyermekek életre szóló baráti és házastársi kapcsolatot köthessenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását