2024. április 29. - Péter

Várkonyi bosszúra készül

Mindössze néhány méteren múlott, hogy Várkonyi Lászlót, azaz Konyit maga alá temette a jégomlás – tudatta Klein Dávid sajtótájékoztatóján, amely az április 26-án, a Himaláján elszenvedett balesetüket taglalta.
2010. május 12. szerda 12:35 - HírExtra
A sors kegyetlen volt: többen ereszkedtek lefelé, a jég mintha kiválasztotta volna Várkonyit. A mögötte ereszkedő amerikai hegymászónak nem esett semmi baja. A tragédia bekövetkezett.

– Hátranéztem, láttam, hogy omlik össze a jégfal. Összenéztünk Konyival, és futni kezdtem. Kettőt, hármat szökkentem, amikor a már leomlott jégdarabok elsodortak. Lezuhantam, a függőleges jégfalon lógtam. Vártam, hogy mikor jelenik meg felettem a társam, de nem jött – idézte fel a tragédia részleteit a hegymászó, aki egy emléktáblát is faragott Konyinak, amit már elhelyezett a hegyen.

Klein Dávid azonban sziklakemény: annak ellenére, hogy elvesztette a legjobb barátját, ismét a csúcsra vágyik. Tegnap ígéretet tett, hogy visszatér, és legyőzi a kérlelhetetlen hegyet. Mi ez, ha nem egy igazi, nemes bosszú?

Klein beszélt egy új-zélandi hegymászóval, aki fotózta a balesetet, így azok a kockák is megvannak, amin Várkonyira rázuhant a több tonnás jégfal. Klein úgy tervezi hogy a mai nap ellátogat Várkonyi László feleségéhez és két gyermekéhez, hogy lelket öntsön beléjük, s elmesélje szerettük utolsó napjainak eseményeit.

Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását