2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány Horváth Ágnessel tárgyal

Több fórumon is szó lesz ma a koalícióban kialakult helyzetről, a két párt külön-külön is egyeztet, a miniszterelnök pedig az egészségügyi miniszterrel tárgyal.
2008. március 31. hétfő 08:25 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc kora reggel találkozik Horváth Ágnessel, akit egyes források szerint Kóka János, az SZDSZ elnöke is elkísér.

Ezt követően még reggel frakcióülést tart az SZDSZ. Az MSZP képviselőcsoportja is megvitatja a kialakult helyzetet és sajtóhírek szerint dönthetnek arról is, mi legyen a pénztártörvénnyel.
Este SZDSZ ügyvivői testülete és frakciója együttes ülést tart.

Gyurcsány Ferenc szombaton az MSZP országos pártértekezletén azt mondta: az egészségügyi reformpolitika mögött elfogyott a támogatás, új megoldásokra és nyugalomra van szükség, amelyeket egy új miniszter hitelesíthet, ezért azt javasolta, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére.

Az SZDSZ Horváth Ágnes menesztésére közleményben úgy reagált: a miniszterelnök "egyoldalúan, egyeztetés nélkül" jelentette be, hogy nem kíván az egészségügyi miniszterrel együtt dolgozni, ami a párt számára nem fogadható el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását