2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kovi: szex és sci-fi

A HírExtra az olvasási szokásokkal foglalkozó interjúsorozatában a világhírű pornófilmrendezőt, Kovit kérdezte.
2010. április 25. vasárnap 08:48 - Győry S. József
Korábbi interjúinkban Jancsó Miklóst, Győzikét, és Korda Györgyöt faggattuk. Most Kovin a sor, hogy valljon az olvasási szokásairól.

"...A könyvek elvisznek egy olyan álomvilágba, amely valójában nem létezik."  (Kovi)


Ön egy igazán elfoglalt ember? Mennyi ideje marad napi szinten az olvasásra?

Reggelente, napi rendszerességgel átfutom a sajtót. Úgy gondolom, hogy kifejezetten szükséges képben lenni a világ dolgairól. Persze hétköznap tényleg nincsen túl sok szabadidőm, de hétvégén mindig elolvasok egy-egy jobb könyvet. Ez igaz a szabadságra is. Négy-öt jobb könyv mindig van nálam. Ezeket természetesen szívesen olvasom, vagyis megpróbálom behozni az elmaradásomat könyvek terén.

A jó könyv alatt mit ért pontosan? Műfajilag és tartalmilag mely írások izgatják a fantáziáját?


A tudományos-fantasztikus könyveket, vagyis a sci-fit kedvelem. Azt szokták mondani, hogy aki szereti a sci-fit, attól a fantasy műfaja sem áll távol, rám ez nem érvényes. A fantasyt nem kedvelem, az nem az én műfajom.

Miért kedveli éppen ezt a műfajt?


Az ember elképzeli azt, hogy milyen a jövő. Ez engem nagyon foglalkoztat, a sci-fi könyvekben pont ezekre a kérdésekre kapok alternatívát: persze nem választ. Vagyis ezek a könyvek elvisznek egy olyan álomvilágba, amely valójában nem létezik.

Melyik könyvet olvasta utoljára?


Utoljára Dan Brown kiváló alkotásához, A Da Vinci-kódhoz volt szerencsém. Kiváló könyv, ajánlom mindenkinek.

Melyik könyvek taszítják Önt? Léteznek ilyen könyvek?

Ezen még nem gondolkoztam, de szerintem ilyen könyv nem létezik. Számomra nincsen nagyon extrém, nagyon perverz könyv.

Említette, hogy azért olvassa a sci-fit, mert foglalkoztatja az emberiség jövője. Mit prognosztizál, miként látja az emberi faj jövőjét?

Húsz-harminc év múlva kérdéses, hogy lesz-e emberiség. Habár ez az időintervallum nagyon rövidnek tűnhet, de nem az. Ez pont elegendő arra, hogy elpusztítsuk az életterünket. De ha valamilyen csoda során mégsem pusztítanánk el a bolygónkat, azt kell mondanom, a jövő nagyon küzdelmes lesz.

Az energiaforrások egyre fogynak, az erdőségek egyre inkább csökkennek – persze azért, mert mi pusztítjuk el -, a víz is hamarosan egy nagyon fontos kérdés lesz, mi több, talán már most  is az. Az előrejelzések alapján nem lesz könnyű dolga az emberiségnek. Kíváncsian várom, hogy kipusztítjuk-e magunkat.

Mi a véleménye, az internet térhódítása mennyire fogja megváltoztatni az olvasási szokásainkat? Van jövője a nyomtatott sajtónak illetve könyveknek?

A könyvnek biztosan lesz jövője, hiszen az egy semmihez sem hasonlítható érzés, amikor az ember egy könyvet vesz a kezébe. Azt viszont hogy a fiatalságot mennyire fogja meg a monitor előtt ücsörgés, azt nem tudom. Az a baj, hogy az ember netezéskor helyhez van kötve, és én a laptopot sem tartom egy tökéletes alternatívának. Szeretném remélni, hogy hamarosan kitalálnak a fejlesztők egy igazán modern megoldást.

Az újsággal kapcsolatban nagyon fontos az idő kérdése. Ha történik egy esemény, és az fél óra múlva fent van az interneten, az egy nagyon jó dolog: ezzel a nyomtatott sajtó nem tud versenyezni. Ha valamilyen hírt olvasok a neten, másnap az újságban ugyanazzal a cikkel találkozom: ez egynapos késés.

Olvasáson túl: milyen filmen dolgozik mostanában?

Egy komoly, nemzetközi filmforgatás előmunkálatain dolgozom, hogy miről szól a film, az még nem igazán publikus. Az egyik ismert erotikus oldalon van egy pályázatom operatőrök részére: a szabadban való pajzánkodást kell feldolgozniuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását