2024. május 14. - Bonifác

Idősebbeket prostinak!

Az eddigi 18 évről 21 évre emelné a prostituáltak alsó korhatárát a holland kormány a bordélyházak és az örömlányok működésének engedélyezésével kapcsolatos szigorítások keretében.
2010. április 16. péntek 11:38 - HírExtra
A 21 évesek jobban meg tudják ítélni, hogy mit jelent prostituáltként dolgozni, emellett jobban fel vannak készülve a kliensekkel való bánásmódra és tárgyalásra is" - hangsúlyozta a holland igazságügyi minisztérium közleménye.

Ernst Hirsch Ballin, a tárca vezetője már el is juttatta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely felfrissíti a prostitúció és a szexüzlet szabályozását.

A prostitúciót tíz éve legalizálták Hollandiában, ám a hatóságoknak egyre több gondot okoz a szervezett bűnözés kiszorítása Amszterdam belvárosából. A város vezetői két éve bejelentették, hogy felére akarják csökkenteni a vöröslámpás negyed bordélyainak a számát.

Az örömlányok érdekvédelmi szervezete szerint fennáll a veszély, hogy a korhatár esetleges felemelése miatt a fiatalabb lányok illegálisan árulják majd a testüket az engedély nélkül működő bordélyokban. A minisztérium ezt az érvet azzal hárítja el, hogy szigorú ellenőrzés alatt tartják majd az üzletágat, az engedély nélkül dolgozók és az illegális vöröslámpás intézmények fenntartói pedig sok ezer eurós bírságokkal, illetve börtönbüntetéssel is számolhatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását