2024. május 8. - Mihály

A Külügyminisztérium és az NFÜ közösen részt vesz a Szigeten

A Külügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közösen részt vesz a Sziget Fesztiválon 2008. augusztus 12-18. között.
2008. augusztus 12. kedd 12:54 - Hírextra

"Külügyed a Mi ügyünk! Vár a Világsátor Kaszinó!
Töltsd velünk az esti buli előtti utolsó órákat, és mi kitárjuk előtted a Világ kapuját!"

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma harmadszor képviselteti magát a Sziget Fesztiválon, a Civil Szigeten. A Külügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség minden nap 13-19 óra között érdekes programokkal, játékokkal várja az odalátgató vendégeket a Világsátor Kaszinóban.
A Világsátor Kaszinó egyik elsődleges célja, hogy lebontsa a diplomácia körüli misztikumot, és játékos formában tájékoztassuk a fiatalokat az európai uniós lehetőségeikről, bemutassuk a diplomácia munkát és a konzuli szolgálatot, valamint a civil partnereinket.

A Világsátorban minden nap 15:30-tól 17:00-ig közismert művészek, média személyiségek, szakértők vitatnak meg a külpolitikához kapcsolódó általános kérdéseket. A beszélgetések keretében augusztus 16-án Horváthné dr. Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára beszélget "nők más multikulturális közegben" témában Sena énekesnő MC-vel, Al Ghaoui Hesna tudósítóval. Moderátor: Váradi Júlia - újságíró
Augusztus 14-én a nemzetközi szolidaritási akciók témában Tomaj Dénes, a Külügyminisztérium főosztályvezetője beszélget Szenczy Sándorral Magyar Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével, a HAND Szövetség képviselőjével és Hegyi Gyula európai parlamenti képviselővel. Moderátor: Novák Péter
A beszélgetést megelőzően a Baptista Szeretetszolgálat látványos bemutató keretében ismertet meg mindenkit a különböző mentési technikákkal.

Világsátor-Kaszinó mellett négy kisebb sátor kínál színes, érdekes és informatív programokat az odalátogatóknak. A Külügy és az Euvonal Világa sátorban rengeteg játék és kvíz segítségével mutatjuk be a világ országait, ismertetjük a külügyi munka érdekességeit, rejtelmeit. Az ÚMFT-Világában a hazai EU-s fejlesztések eddigi eredményeivel és az Új Magyarország Fejlesztési Terv révén megnyíló, soha vissza nem térő lehetőségekkel ismerkedhet meg az odalátogató. A Külügy Civilek Világában minden nap más szervezet mutatkozik be színes programokkal.
Ráadásként a játékok mellett a Külügy és az Euvonal Világa sátorban folyamatos Külügyi és EU-s karrier tanácsadás, valamint konzuli információk állnak az érdeklődők rendelkezésére.
A részletes program megtalálható a Külügyminisztérium honlapján: www.kulugyminiszterium.hu

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását