2024. április 26. - Ervin

A pártok előbb szerezhetnek tudomást a részeredményekről, mint a nyilvánosság

Az Országos Választási Iroda egyelőre nem közöl adatokat az országgyűlési képviselő-választás első fordulójának adatairól, így az a rendhagyó helyzet állt elő, hogy a pártok - a szavazatszámláló bizottságokba delegált tagjaikon keresztül - már ismerik a voksolás részeredményeit, míg a nagyközönség nem.
2010. április 11. vasárnap 21:50 - HírExtra
Az Országos Választási Bizottság nem sokkal vasárnap este 7 óra előtt úgy döntött, fenntartja a kampánycsendet, amíg valamennyi szavazókörben nem fejeződik be a voksolás.

A választáson jelöltet, illetve listát állító pártok a választások tisztaságáról saját megbízottaikon keresztül győződhetnek meg közvetlenül a szavazatszámláló bizottságokban. A törvény éppen azért biztosít lehetőséget a delegálásra, mert a bizottságok így széles körű társadalmi ellenőrzés keretében végezhetik a voksok számolását, és állapíthatják meg a szavazóköri eredményeket.
Az Országos Választási Iroda adatai szerint összesen közel 30 ezer pártdelegált vesz részt a választási bizottságok munkájában.

Ez tehát azt jelenti, hogy a pártok delegáltjai folyamatosan "lejelentik" saját pártjuknak a szavazatszámláló bizottságuk "részeredményeit".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását