2024. május 11. - Ferenc

Mint az ókorban: Sólyom és a Bölcsek Tanácsa

Sólyom László köztársasági elnök ma fogadja a kezdeményezésére létrejött Bölcsek Tanácsának három tagját a Sándor-palotában.A találkozón a korrupcióellenes tevékenységéről ismert Eva Joly jogász, Csermely Péter orvosprofesszor és Fodor István villamosmérn
2009. január 20. kedd 07:03 - Hírextra
Az államfő javaslatára november 25-én jött létre a Bölcsek Tanácsa, hogy annak négy - magyar és nemzetközi kitekintéssel és tapasztalattal rendelkező - tagja elemezze a magyarországi oktatás lehetséges fejlesztésének és a korrupciónak a problémáit. A testület tagja még Lámfalussy Sándor közgazdász is.

Sólyom László szerint az oktatás, a szakképzés fejlesztése, valamint a korrupció visszaszorítása szükséges a gazdasági versenyképesség javításához és a társadalom pozitív jövőképéhez.

A tanács a tervek szerint 2009 közepén adja közre elemzését, amelyben minden politikai erő számára konszenzusképes, hosszú távú, közcélú, szakmailag megalapozott ajánlásokat tesznek.

A testület és az annak a munkáját segítő két munkacsoport működésére nem fordítanak állami pénzt, az civil alapon folyik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását