2024. május 3. - Tímea, Irma

Rendészekkel kell biztosítani

Rendészek alkalmazásával, illetve kamerák felszerelésével javítaná az iskolai biztonságot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely önkormányzata; a javaslatcsomagot hamarosan az illetékes szaktárcához is benyújtják - mondta az MTI-nek Szabó Máté önko
2008. szeptember 16. kedd 10:15 - Hírextra
Az önkormányzat meghirdetett egy átfogó közbiztonsági programcsomagot, amely minden korosztályt érint és "amelynek segítségével rendet szeretnének a városban". Ennek része az az elhatározás, hogy megfékezzék, illetve megakadályozzák az iskolai erőszak terjedését. Az iskolai problémákra orvosló javaslatot az oktatási és kulturális tárcához is eljuttatják - fűzte hozzá.

Szabó Máté elmondta: bár nagyon kirívó, agresszív esetek nem történtek Újhelyen, évente 4-5 alkalommal mégis szükség van rendőri intézkedésre valamelyik iskolában. Az országos helyzet azonban egyébként indokolttá tenné a pedagógusok és a gyerekek nagyobb biztonságát szolgáló intézkedés bevezetését - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy véleménye szerint ennek pénzügyi fedezetét pályázati úton kellene biztosítani, elsősorban ott, ahol már előfordult valamilyen probléma. Kifejtette: a rendész személye amellett, hogy visszatartó erejű, szükség esetén - biztonsági emberként, a rendőrség kiérkezéséig - akár be is tud avatkozni. Hangsúlyozta: nem fegyveres őrről van szó.

Az iskolai lopások visszaszorítására pedig - a személyiségi jogok figyelembe vétele mellett - javaslatuk szerint kamerarendszert lehetne kiépíteni az oktatási intézményekben. A kamerák a bejáratokra összpontosítanának, így ha lopás történik, könnyen meghatározható, kik is jártak abban az időben egy adott helyiségben, és ez megkönnyítené a felderítést - részletezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását