2024. május 25. - Orbán

Mesterházy: Orbán álljon ki és tisztázza magát

Mesterházy Attila azt "követeli, kéri", hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök még a kampánycsend előtt sajtótájékoztatón tisztázza: működtet-e a Fidesz illegális adatbázist, tényleg csalt-e Pécsen és vidéki fideszes szavazókat szervez-e Budapestre.
2010. április 9. péntek 15:16 - HírExtra
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken a Parlament melletti Bibó Istvánt ábrázoló mellszobornál beszélt Lendvai Ildikó pártelnök, Horváth Csaba főpolgármester-jelölt és a szocialista fővárosi képviselőjelöltek társaságában.

Mindhárom vezető szocialista politikus leszögezte: a választás tétje nagy, az, hogy az MSZP lehet az egyetlen demokratikus erő a következő parlamentben. Lendvai Ildikó úgy fogalmazott, április 11-e a demokratikus önvédelem napja, az MSZP a demokratikus önvédelem politikáját fogja folytatni az új Országgyűlésben.

Mesterházy Attila úgy vélekedett: szervezett választási csalásra, hazugságokra egy politikai párt nem építheti a sikerét, az elmúlt napokban megjelent hangfelvételek arról szólnak, hogy a Fidesz illegális adatbázist épít. Szerinte az is kiderült, hogy Pécsen már alkalmaztak ilyen választási csalást; a legújabb hírek szerint pedig a Fidesz szervezetten készíti elő, hogy vidékről Budapestre jöjjenek fideszes választópolgárok szavazni, ezzel akarják gyengíteni egy-egy szocialista jelölt esélyeit.

Orbán Viktornak tisztáznia kell, hogy valóban igazak-e ezek a hírek - hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt, aki azt kérte, hogy minden demokrata fontolja meg, kire adja a voksát. Közölte: rendkívül nagy a választás tétje, mert szükség van erős, demokratikus erőre a parlamentben, ez pedig az MSZP.

Bibó Istvánt idézve azt mondta: a demokrácia ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem, de - fűzte hozzá - ma Magyarországon létezik a félelem, sok választópolgár aggódik, mi lesz a magyar nemzet jövője.

Lendvai Ildikó szerint Orbán Viktornak "elő kell hívnia magából az egykori demokrata maradékát", tisztáznia kell, mi köze van a "listázás antidemokratikus bűnéhez, ahhoz, amelyet erkölcsi és politikai értelemben bűnszövetkezetben követtek el a magyar állampolgárok szabadsága és félelemmentes élete ellen".

Az MSZP elnöke aláhúzta: Orbán Viktornak arra kell válaszolnia egyebek között, hogy felismeri-e Kubatov Gábor pártigazgató hangját; igazat mond-e Kubatov Gábor, amikor azt állítja, hogy az országos elnökségtől kapott jóváhagyást, felhatalmazást; hol bújtatják Kubatov Gábort, hol adtak neki politikai menedéket; mikor semmisítik meg nyilvánosan a listákat.

Horváth Csaba úgy fogalmazott: "itt az idő, hogy egyetlen politikai párt se akarjon csalással hatalomhoz jutni"; az MSZP "tisztán játszik". Orbán Viktor álljon ki, mutassa be Kubatov Gábort, és a világos, egyértelmű bizonyítékokat, hogy a Fidesz nem csal. "Itt az idő tisztességesen választásokon részt venni", ha erre egy politikai erő nem képes, alkalmatlan az ország vezetésére - szögezte le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását