2024. május 4. - Mónika, Flórián

Pécsnek nem kell a pláza

Eladná Pécs önkormányzata az egy éve kétmilliárd forintból felépített Expo Centert. Az eredetileg "Magyarország új kulturális találkozóhelyének" tervezett intézmény ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
2007. november 11. vasárnap 22:42 - Hírextra
Az Expo Centerrel már az építkezés alatt is gondok voltak, a tetején lévő ponyvát lefújta a szél, az átadása több mint egy évet késett, több vállalkozó csődbe ment. Tavaly az Expo Center megnyitotta kapuit, egyes vélemények szerint azonban nem alkalmas színvonalas konferenciák és koncertek megtartására, ráadásul a sátortető miatt nehéz befűteni, a hőveszteség ugyanis hatalmas.

A Pécsi konferencia és koncertközpontban szinte minden nap vannak rendezvények. Ennek ellenére a központ a megépülése óta veszteséges. Az Expo Centernek az első évben csaknem félmilliárd forintos vesztsége volt, a fenntartó úgy próbálta meg lefaragni a költségeket, hogy elbocsátott 30 dolgozót, de a gazdaságos működéshez ez nem volt elég.

A központ tulajdonosa az egyébként is súlyos anyagi gondokkal küzdő pécsi önkormányzat. A város vezetése szerint tarthatatlan ez az állapot, még idén dönteni kell az Expo Center sorsáról.

"A pécsi vásárcsarnok, amely Pécs egyik közkedvelt objektuma, és közösségi tere, kinőtte már magát, felmerült az, hogy vagy az telepítenénk oda, vagy kereskedelmi célra hasznosítanának ezt az egységet, a vásártér melletti részén, vagy eladnánk, amennyiben van rá érdeklődő illetve vevő" - mondta el a Független Hírügynökségnek Tasnádi Péter Pécs polgármestere.

A polgármester szerint telephelyként vagy raktárként is működhetne tovább az épület. Az konferenciákat és a koncerteket pedig az új épületekben lehetne megtartani, amelyek a kulturális főváros programra keretében épülnek majd meg. Ezeket várhatóan 2008 tavaszán kezdik el építeni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását