2024. május 3. - Tímea, Irma

A hét legócskább kampányfogásai 3.

Heti összeállításunkban ezúttal Vona Gábor titkos szolgáiról, Nyakó István tudathasadásáról, szocialista gázongúzokról, valamint Kövér László hiányzó kerekéről és Kerék-Bárczi Szabolcs kövér hülyeségeiről olvashatnak.
2010. április 6. kedd 07:49 - Nagy András
Tetszik vagy sem, megérkeztünk a 2010-es országgyűlési választási kampány finisébe. S ahogy az ilyentájt már lenni szokott, a politika minden idegszálával ránk, választópolgárokra összpontosít. A nagy igyekezetbe persze hibák, mi több, arcpirító blamák is csúsznak. Mint látni fogjuk, ezeket néhol figyelmetlenség, máskor kényszer, egészen kivételes esetekben pedig szimplán az emberi pofátlanság produkálja.

Most induló, és egészen a választás második fordulójáig futó hat részes sorozatunkban arra vállalkozunk, hogy megosztjuk önökkel az adott hét öt legócskább kampányfogását. Lássuk, mivel fárasztottak bennünket a pártok ezen a héten!

1. Vona Gábor titkos szolgái

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje az Inforádiónak adott csütörtöki interjújában azt mondta: biztos benne, hogy a párttal kapcsolatos botrányok kirobbantása nemcsak oknyomozó újságíróknak, hanem titkosszolgálati eszközöknek is köszönhető. Vajon mely botrányokra gondolhatott? Merthogy se Király András, se Szávay István, se Müller Nikolett kínos története nem igényelt titkosszolgálati eszközöket, de még szimpla oknyomozást sem, (mindhárman maguknak köszönhetik lebukásukat) ezt akár egy péniszpumpával maszturbáló hélótában is lemernénk fogadni. Ami a mai világban ritkaságszámba megy, valljuk be.

2. Nyakó István tudathasadása

Az MSZP fontos fordulatnak tartja Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök bejelentését egy tévéinterjúban arról, hogy az MSZP-re adja szavazatát az áprilisi választáson – derült ki Nyakó István csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a szocialisták szóvivője abból az alkalomból tartott, hogy a párt az elmúlt hetek rém gyenge mozgósítási kísérletei ellenére is, eggyel biztosan növelte szavazóinak számát. Jelesül a liberális érzelmeket tápláló ex-politikussal, aki mellesleg minden, csak nem büszke a szocik elmúlt nyolc éves teljesítményére. Na, erről tényleg csak ennyit.

3. Szocialista gázongúzok


Még mindig „csütörtök”: a hét negyedik napján a több mint egy hónapja tetszhalott állapotban vegetáló Parlament gazdasági bizottsága olyan tragikomikus ülést rittyentett, hogy arra Bill Shakespeare is csettintene, ha élne. A tárgyalásnak témája volt (gázáremelés, mi más?), értelme semmi. Illetve dehogy. Kiderült, hogy a szocik vagy a Fidesz tud egy óra harminchat perc alatt nagyobb hülyét csinálni magából néhány ezer szavazat reményében. Szoros meccsen nálunk végül az az MSZP nyert, melynek bizottsági reprezentánsai (Puch László, Szanyi Tibor, Podolák György stb.) nagy vagányan arra kérték Matos Zoltánt, a Magyar Energia Hivatal elnökét, gondolkozzon el alkalmasságán. Azt a Matos Zoltánt, akinek a szocialista kormány szavazott bizalmat alig fél éve, összesen hat esztendőre.

4. Kövér László hiányzó kereke

A Fidesz története sikertörténet – mondta Kövér László kedden, a párt huszonkettedik szülinapi zsúrján, a Zeneakadémián. Négy választási bukással és egy győzelemmel a Fiatal Demokraták háta mögött. Magyarázatként még azért hozzátette: siker volt, hogy talpon tudtak maradni, és kormányt alakítani, olyat, amely a rendszerváltozás eddigi legélhetőbb négy évét biztosította. Ez a fordított „Rosszabbul élünk, mint négy éve” szlogen van akkora nagyképű ökörség, hogy egész nyugodtan betehetne a Fidesz kétharmadának. Már ha lenne, akinek az ellenfelek közül feltűnik.

5. Kerék-Bárczy Szabolcs kövér hülyeségei

Az MDF ma az a párt, amelynek három ragtapasszal sem lehet befogni a száját. Igaz ugyan, hogy az abszolút magyar bajusszal korteskedő párt épp Bokros Lajost nem hagyja szóhoz jutni, ám ez legyen a Fórum baja. Mi örüljünk annak, hogy Dávid Ibolya vagy Kerék-Bárczy Szabolcs, az elnökasszony helyettes Petőfije a legsötétebb kampánykommunikáció közepette is gondoskodik a jókedvünkről. A szóvivő csütörtöki szösszenete: „az MDF inkább szellemi hízókúrát javasol Vona Gábornak, ezért egy tiszteletpéldányt küldünk választási programunkból. A Jobbik sajnos súlyos államfüggőségben szenved, reméljük, hogy Bokros Lajos programja segíti Vona Gábor szellemi épülését és a függőségből történő felgyógyulását.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását