2024. április 25. - Márk

Karikagyűrűzés

Megalakult a "Csepel az Ötkarikáért Mozgalom". A kezdeményezés célja, hogy a majdani budapesti ötkarikás játékokat támogassa, illetve, hogy a civil szféra bevonásával az olimpiai falu Csepelen történő felépítéséért lobbizzon.
2009. szeptember 18. péntek 12:52 - Nagy András
Mint a mozgalom elindítói (Losonczi Flórián egykori válogatott futballista és Ludasi Róbert kajak-kenu mesteredző) mondják, a sportvilág Csepelre csalogatásában az egész kerület lakossága örömét lelné, többek között egy új Duna-híd és a játékok apropóján rehabilitálható Csepel SC-sporttelep miatt.

Hajrá! – mondhatnánk, két kézzel a levegőt csapkodva, ha örömünket nem árnyékolná be egy-két apróság. Először: a két ex sportoló kommünikéjében két olyan beruházás lehetőségével kecsegteti Csepel lakosságát, ami már legalább húsz éve be van ígérve, s az elmondottak szerint a húszas éveknél előbb már ugyancsak nem lesz belőle semmi. (A Budapesti Olimpiai Mozgalom a 2020-as, de inkább a 2024-es játékokat célozza.)

Másodszor: a mozgalomra azonnal rácsatlakozott a csepeli MSZP, s ismerve a szigetországban uralkodó politikai állapotokat, ez nem sok jóval kecsegtet. (Csepelt a rendszerváltás óta a szocialista Tóth Mihály irányítja, s ilyen hosszú regnációt még a mienknél komolyabb hagyományokkal rendelkező demokráciákban sem szokás egészségesnek tartani.)

Félreértések elkerülése végett: az ötlet önmagában nem rossz, támogatható, sőt, támogatandó. Ezért is lesz nagyon érdekes, hogy a Németh Szilárd által vezetett csepeli Fidesz, melynek anyaszervezete 2002-ben még lelkesen gyűjtögette az olimpiára éhes honpolgárok kézjegyeit, vajon csatlakozik-e ehhez a mostani, vöröses árnyalatú megmozduláshoz.

Ha igen, tanúbizonyságot tehet róla, hogy nem csak hisztériakeltésben és szocialista kormányt, valamint annak csepeli helytartóit szapuló populizmusba hajló politikai nyilatkozatok összetákolásában jó, hanem arra is alkalmas, hogy átvegye az elmúlt két évtizedben jobbára csak porosodó városrész parancsnokságát.

Ha nem, akkor bebizonyosodik, hogy Orbán Viktor pártjának csak akkor fontos az a bizonyos öt karika, ha egymagában állva polírozhatja magát vele.

De akárhogy is döntenek a csepeli Fidesz előljárói, akárhogy is tesznek a kerületi MSZP-ben, egyetlen dologgal tisztában kell lenniük: a Csepel SC vasgyári munkások által összehordott sporttelepéért – ellentétben a fővárosi olimpiával – egyaránt felelősséggel tartoznak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását